Ρωσική πρεσβεία: Οι ΗΠΑ φοβούνται να δημοσιοποιήσουν αποδείξεις για τις θηριωδίες των μαχητών του Αζόφ

Βομβαρδισμός Μαριούπολης - 04/03/2022 - Ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία
Φώτο Αρχείου / Βομβαρδισμός Μαριούπολης – 04/03/2022 – Ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία / Πηγή: TWITTER

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, οι κατηγορίες των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Ρωσίας για να δικαστούν οι Ουκρανοί εγκληματίες πολέμου στη Μαριούπολη είναι αβάσιμες, όπως δήλωσε την Τετάρτη η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Έχουμε σημειώσει πολλές αβάσιμες κατηγορίες κατά της χώρας μας που σχετίζονται με το Δικαστήριο για τους Ουκρανούς εγκληματίες πολέμου», ανέφερε η πρεσβεία σε σχόλιο. «Η επικείμενη Δίκη έχει στόχο να αποδώσει δικαιοσύνη σε εγκληματίες πολέμου, μεταξύ των οποίων υπάρχουν Ναζί από το Σύνταγμα του Αζόφ (μια ουκρανική εθνικιστική οργάνωση που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία). Η Ουάσιγκτον φοβάται σαφώς να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία των απάνθρωπων πράξεων που διαπράχθηκαν από τα μέλη αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης».

«Το Διεθνές Δικαστήριο στη Μαριούπολη μπορεί να ρίξει φως στην ουσία του καθεστώτος του Κιέβου, του οποίου οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν επιμελώς μια φωτεινή και ηρωική εικόνα. Οι Αμερικανοί πολίτες θα μάθουν επιτέλους ότι στην πραγματικότητα, η κυβέρνησή τους βοηθά αυτούς που σκόπιμα σκοτώνουν και βασανίζουν το ρωσικό λαό του Ντονμπάς και της Ουκρανίας», ανέφερε.

Η πρεσβεία τόνισε ότι η Ρωσία είναι πλήρως προσηλωμένη στη Σύμβαση της Γενεύης και εγγυάται τις κατάλληλες συνθήκες στους Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, κάτι που «δεν μπορεί να ειπωθεί για το καθεστώς του Κιέβου, του οποίου οι μαχητές κακοποίησαν τους αιχμαλώτους Ρώσους στρατιώτες».

“Τέλος, εάν οι αρχές των ΗΠΑ έχουν ερωτήσεις σχετικά με το τι συνέβη στη Μαριούπολη, θα μπορούσαν να το συζητήσουν με τη διοίκηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Είναι ένα ανεξάρτητο κράτος”, πρόσθεσε η πρεσβεία.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν το δικαστήριο για τους Ουκρανούς εγκληματίες πολέμου στη Μαριούπολη ως παράνομο.

Ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR), δήλωσε νωρίτερα ότι οι Ουκρανοί εθνικιστές πρέπει να δικαστούν και δεν απέκλεισε ότι θα γίνει ένα διεθνές δικαστήριο. Ένα από αυτά τα δικαστήρια θα διεξαχθεί στη Μαριούπολη. Οι αρχές της ΛΔΔ δήλωσαν ότι τα απαραίτητα έγγραφα, βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...