Ρωσική Πρεσβεία: Οι ΗΠΑ θα πρέπει να ανησυχούν για τη διαφάνεια των δικών τους εκλογών

Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδία στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ
Φώτο Αρχείου / Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδία στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ / Πηγή: Aaron Siirila

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ανησυχούν για τη διασφάλιση της διαφάνειας των δικών τους εκλογικών διαδικασιών αντί να αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, σύμφωνα με σχόλιο που δημοσίευσε η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή.

“Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές για εκτεταμένες παραβιάσεις των αρχών της ελεύθερης ψήφου κατά τις πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές καθώς και για διώξεις υποψηφίων και ακτιβιστών της αντιπολίτευσης. Καλούμε τη διοίκηση να ανατρέξει στα στοιχεία που δημοσίευσαν οι Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC) της Ρωσίας και που ουδεμία σχέση έχουν με τις αβάσιμες δηλώσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι προτιμότερο να δώσουν προσοχή στη διαφάνεια των δικών τους εκλογικών διαδικασιών αντί να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές μας υποθέσεις», αναφέρεται στο σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό Telegram της πρεσβείας.

Νωρίτερα, η επικεφαλής της CEC Έλλα Παμφίλοβα είπε ότι μετά τις εκλογές δεν είχε καταγραφεί ούτε μία καταγγελία που θα μπορούσε να επηρεάσει τα αποτελέσματά τους. Η Ρωσία διεξήγαγε εκλογές για 15 περιφερειακούς αξιωματούχους στις 9-11 Σεπτεμβρίου. Οι άλλες εκλογές ήταν για βουλευτές έξι περιφερειακών νομοθετικών σωμάτων, 12 δημοτικά συμβούλια σε πρωτεύουσες των περιφερειών και βουλευτές των οργάνων τοπικής αυτοδιοίκησης. Η διαδικτυακή ψηφοφορία ήταν διαθέσιμη σε οκτώ περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...