Ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ: Απαράδεκτες σκέψεις για «νέα δίκη της Νυρεμβέργης» κατά της Ρωσίας

Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδία στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ
Φώτο Αρχείου / Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδία στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ / Πηγή: Aaron Siirila

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την Ουάσιγκτον, η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες έγραψε στο λογαριασμό της στο Telegram χτες Τετάρτη ότι «Οποιεσδήποτε σκέψεις σχετικά με τη διοργάνωση μιας «νέας δίκης της Νυρεμβέργης» εναντίον Ρώσων που φέρονται ως υπεύθυνοι για εγκλήματα στην Ουκρανία είναι απαράδεκτες».

Η ρωσική πρεσβεία τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός «υπερασπίζεται τους αμάχους στο Ντονμπάς από τους Ναζί», τους οποίους υποστηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και μια σειρά ευρωπαϊκών κρατών. Επιπλέον, «η συλλογική Δύση προπαγανδίζει ανοιχτά μισανθρωπικές ιδέες», ανέφερε.

«Με το πρόσχημα της υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου, που φέρεται να έχει απόλυτο χαρακτήρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να αντιτίθεται σε ένα ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που προωθούν την κλιμάκωση των σύγχρονων μορφών του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας που εντείνονται κάθε χρόνο», σημείωσε.

«Στην τρέχουσα ρωσοφοβική ατμόσφαιρα, οι λεγόμενοι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα της τοπικής άρχουσας τάξης. Γι’ αυτό διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για τη χρήση βομβών διασποράς εναντίον αμάχων στο Χάρκοβο από Ρώσους στρατιώτες και ταυτόχρονα αγνοούν τους βομβαρδισμούς κατοικιών στο Ντόνετσκ από Ουκρανούς εθνικιστές που χρησιμοποιούν δυτικά όπλα», πρόσθεσε η πρεσβεία.

Η αποστολή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευσαν δύο πυραύλους διασποράς από το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Smerch ενώ χρησιμοποίησαν και βλήματα πυροβολικού 155 mm για να βομβαρδίσουν το κέντρο του Ντόνετσκ. Σύμφωνα με την πρεσβεία, τρεις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και δύο πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές στο Ντόνετσκ. Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών, περισσότεροι από 20 άμαχοι, μεταξύ των οποίων παιδιά, τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο έκτακτης ανάγκης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...