Ρώσος πρεσβευτής στη Γαλλία: Η ρωσική κοινότητα στη χώρα να διατηρήσει την ενότητά της

Παρίσι - Πύργος του Άιφελ
Φώτο Αρχείου / Ο Πύργος του Άιφελ από το Τροκαντερό, Παρίσι, Γαλλία – COVID-19 / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Fran Boloni @franboloni

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος πρεσβευτής στη Γαλλία Alexey Meshkov προέτρεψε την Παρασκευή τους Ρώσους που ζουν στη Γαλλία να διατηρήσουν την ενότητα.

«Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, θα θέλαμε η ρωσική κοινότητα στη Γαλλία να μην υποκύψει σε καμία προσπάθεια διάσπασης, αλλά αντίθετα, να παραμείνει ενωμένη, παραμερίζοντας τις όποιες διαφωνίες», είπε, στα εγκαίνια του 6ου Φόρουμ Συμπατριωτών στη Γαλλία, που πραγματοποιείται στη Ρωσική Πρεσβεία.

Σύμφωνα με τον Meshkov, η παγκόσμια εμπειρία δείχνει ότι «μια δεμένη κοινότητα είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της πιο αποτελεσματικά, να εξασφαλίσει την προστασία των συμφερόντων της, να αναπτύξει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και να διατηρήσει την πολιτιστική ταυτότητα».

«Η ενότητα μπορεί να εδραιωθεί από τη διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας, την αντιμετώπιση της ρωσοφοβίας, την προώθηση μιας θετικής εικόνας για τη Ρωσία», είπε ο πρέσβης.

Υπογράμμισε τον ρόλο που διαδραμάτισε το Συντονιστικό Συμβούλιο Συμπατριωτών στη ζωή της ρωσικής κοινότητας στη Γαλλία.

«Οι δραστηριότητές του είναι εξαιρετικά ευρείες και καλύπτουν διαφορετικές ομάδες συμπατριωτών και τομείς δραστηριότητας από την οικονομία μέχρι τον πολιτισμό, από θέματα ζωής και δραστηριότητας νέων μέχρι τα προβλήματα της παλαιότερης γενιάς», είπε.

Τόνισε ότι η ρωσική κοινότητα στη Γαλλία συγκεντρώνει ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών απόψεων για τη ρωσική και την παγκόσμια πολιτική.

«Αλλά είναι σημαντικό να νοιάζεστε όλοι για τον πολιτισμό, τη γλώσσα και την ιστορία μας», είπε ο Meshkov. «Ελπίζουμε ότι θα συμβάλετε στην εφαρμογή της κρατικής πολιτικής για τη διατήρηση και την ενίσχυση των παραδοσιακών ρωσικών πνευματικών και ηθικών αξιών».

Το φόρουμ των συμπατριωτών πραγματοποιείται στο Παρίσι στις 25-26 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλέπεται η διεξαγωγή συνεδριάσεων και εκδηλώσεων αφιερωμένων στη διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας και στην προστασία των δικαιωμάτων των Ρώσων στη Γαλλία.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...