Ρώσος Πρέσβης στην Ιταλία: Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ρώμης επιδεινώθηκαν

Εργαζόμενοι του Συνδικάτου USB Ιταλίας από το αεροδρόμιο της Πίζας, Ιταλία
Φώτο Αρχείου / Εργαζόμενοι του Συνδικάτου USB Ιταλίας από το αεροδρόμιο της Πίζας, Ιταλία

Όπως μεταδίδει από τη Ρώμη το πρακτορείο TASS, οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ρώμης επιδεινώθηκαν σημαντικά μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος Πρέσβης στην Ιταλία Σεργκέι Ραζόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rete 4. “Δυστυχώς, οι διμερείς σχέσεις έχουν υποχωρήσει σημαντικά και δεν φταίμε εμείς. Λυπούμαστε που απελάθηκαν 30 διπλωμάτες μας, θα ακολουθήσει σύντομα απάντηση, όπως επιβάλλει η διπλωματική πρακτική”, επεσήμανε.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρώμη εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα υποστήριξε ότι η Ιταλία θα στείλει τεθωρακισμένα οχήματα και αντιαρματικά όπλα στην Ουκρανία.

Νομίζω ότι είναι περίεργη λογική πως η εδραίωση της ειρήνης πρέπει να απαιτεί βαριά όπλα. Να επισημάνω προς την ιταλική κυβέρνηση ότι αυτά τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν για τη δολοφονία αμάχων και ρωσικών στρατευμάτων, κάτι που δεν θα ωφελεί τις σχέσεις μας. Και δεν υποστηρίζουν όλοι οι Ιταλοί αυτά τα μέτρα.

Σεργκέι Ραζόφ, Πρέσβης Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ιταλία

Ο ιταλικός λαός αντιτίθεται

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι Ιταλοί δεν υποστηρίζουν την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία. Θυμίζουμε ότι εργαζόμενοι αεροδρομίων της Βόρειας Ιταλίας είχαν μπλοκάρει τη φόρτωση όπλων που ήθελε να στείλει η Ιταλική Κυβέρνηση στο καθεστώς Ζελένσκι της Ουκρανίας. Μάλιστα το πολεμικό υλικό είχε βαφτιστεί «ανθρωπιστική βοήθεια» προς τους ουκρανούς.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...