Ρώσος πρέσβης: «Το πλησίασμα των ΝΑΤΟικών υποδομών θα προκαλέσει τα απαραίτητα ρωσικά αντίμετρα»

Σε νέα προειδοποίηση ότι οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα βρίσκονται στο «στόχαστρο» των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας προχώρησε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Star».

«H προσέγγιση των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία θα προκαλέσει τα απαραίτητα ρωσικά στρατιωτικά αντίμετρα» είπε, αναφερόμενος στην αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόσθεσε ότι η Μόσχα «τάσσεται κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς» και χαρακτήρισε την πολιτική που εφαρμόζει η Δύση «εσφαλμένη» και «κοντόφθαλμη», κάνοντας παράλληλα λόγο για «επιθετικές και μη φιλικές κινήσεις».

Οι δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που ξετυλίγονται στην περιοχή δεν εγγυάται ασφάλεια, αλλά αντίθετα αυξάνει τους κινδύνους για τον λαό, μετατρέποντας περιοχές όπως η Αλεξανδρούπολη σε «μαγνήτη» των «στρατιωτικών αντίμετρων», δηλαδή σε στόχους για τους αντιπάλους των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Δείτε ακόμα...