Νιώθουν αόρατες για κράτος και κυβερνήσεις οι μητέρες δολοφονημένων γυναικών, με τις οποίες έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Σεμίνα Διγενή για να καταδείξει την επείγουσα ανάγκη να γίνουν ουσιαστικά βήματα με εξασφάλιση γενναίας κρατικής χρηματοδότησης για τη δημιουργία και τη λειτουργία κρατικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών!
Αναπτύσσοντας την Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη βουλή σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως συμβουλευτικά κέντρα υπάρχουν μόλις στο 13% των Δήμων πανελλαδικά. Ενώ για τους Ξενώνες Φιλοξενίας, η έκθεση αξιολόγησης της GREVIO επισημαίνει ότι οι υφιστάμενες κλίνες και ξενώνες στην Ελλάδα είναι πίσω από τις ανάγκες, με βάση τον στόχο για έναν ξενώνα-καταφύγιο ανά 10.000 κατοίκους.
Απαντώντας η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Αλεξάνδρας Κεφάλα ισχυρίστηκε ότι έγιναν «σημαντικά βήματα προόδου» και ότι «σίγουρα χρειαζόμαστε βελτιώσεις». Αναφέρθηκε σε ένα δίκτυο 65 δομών και στη γραμμή SOS λέγοντας ότι οι γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια πρέπει να σηκώσουν το τηλέφωνο και να αναζητήσουν βοήθεια. Επίσης επιβεβαίωσε ότι προχωρά μελέτη βιωσιμότητας για το πως θα χρηματοδοτηθούν οι δομές που υπάρχουν λέγοντα ςότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η ίδια λογική έπειτα από 13 χρόνια με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Μπουσουλήματα έχουν γίνει και όχι βήματα, τόνισε στη δευτερολογία της η Σεμίνα Διγενή λέγοντας μάλιστα ότι στη γραμμή SOS είναι περίπου 10 εργαζόμενοι εξουθενωμένοι για 24 ώρες όλο το χρόνο και με την μισθοδοσία τους να καθυστερεί για περίπου δύο μήνες! Χρειάζονται πράξεις και όχι πυροτεχνήματα σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ούτε καν οικονομική στήριξη των μητέρων δολοφονημένων γυναικών για να αντέξουν τα μεγάλα δικαστικά έξοδα.