Σ. Σοϊγκού: Υπό ρωσικό έλεγχο ολόκληρη η περιοχή του Λουγκάνσκ

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουγκάνσκ πέρασε υπό ρωσικό έλεγχο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τις δηλώσεις των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονετσκ ότι οι δυνάμεις τους και οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Λισιτσάνσκ.

Σύμφωνα με τις αυτονομιστικές δυνάμεις, η συνολική έκταση των εδαφών που πέρασαν χθες και σήμερα υπό ρωσικό έλεγχο, ανήλθε σε 182 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ εκτός απο την Λισιτσάνσκ, υπό ρωσική κατοχή είναι πλέον και οι πόλεις Belogorovka, Novodruzhesk, Maloryazantsevo και Belaya Gora, όλες οι πόλεις της επαρχίας του Λουγκάνσκ που βρίσκονταν υπό ουκρανικό έλεγχο.

Την ίδια ώρα οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Σλοβιάνσκ στο Ντονέτσκ. Η εκπρόσωπος της ουκρανικής περιφερειακής διοίκησης του Ντονέτσκ, δήλωσε ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν 15 άνθρωποι.

Από την άλλη πλευρά ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν την Μελιτόπολη στο κατεχόμενο από την Ρωσία τμήμα της περιφέρειας Ζαπορίζια. Σύμφωνα με τον διορισμένο από την Ρωσία εκπρόσωπο της διοίκησης της περιφέρειας, δεν υπήρξαν θύματα από τον βομβαρδισμό.

(Με πληροφορίες από: «Ria Novosti», TASS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...