Σ. Σοϊλού: Ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο

Ελλάδα-Τουρκία
Φώτο Αρχείου / Πηγή : Eurokinissi

Και το PKK επιχειρεί να εμπλέξει η κυβέρνηση της Αγκυρας στις σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας και στο γεωπολιτικό παζάρι που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ και με ζητούμενο να αποτραβηχτεί η γειτονική χώρα από τη Ρωσία.  

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού επιμένει στον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, ο Σ. Σοϊλού δήλωσε πως «δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία… Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή είναι η περίοδος που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδό μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Για δηλώσεις προκλητικές που δεν έχουν σχέση με την αλήθεια έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ανέφερε πως «οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη».

Πρόσθεσε ότι «η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

Ωστόσο ευθύνη για την εργαλειοποίηση των ξεριζωμένων φέρνει και η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που αποδέχτηκαν και αποδέχονται την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, πίσω από την οποία παίζεται ένα παιχνίδι φρίκης όπως αποδείχθηκε και με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στον Έβρο. 

Δείτε ακόμα...