35 π.Χ.
Πεθαίνει ο Ρωμαίος ιστορικός Γάιος Κρίσπος Σαλλούστιος (Sallustius Sallust Saloustios).

Το 52 π.Χ. έγινε Δήμαρχος της Ρώμης, αποκτώντας ισχυρή εξουσία. Το 50 π.Χ. αποπέμφθηκε από τη θέση αυτή με απόφαση της Συγκλήτου, αλλά αργότερα αποκαταστάθηκε από τον Καίσαρα.
Το 46 π.Χ. διορίστηκε Διοικητής στην επαρχία της Αφρικής, οπότε και απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του.
Μετά το θάνατο του Καίσαρα αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική και αφιερώθηκε στη συγγραφή.
Έργα του που είναι γνωστά:
«Περί της συνωμοσίας του Κατιλίνα» (44–43 π.Χ.), «Ιουγουρθικός Πόλεμος» (42 – 40 π.Χ.) και «Ιστορίες», το οποίο αναφέρεται στα έτη 78–67 π.Χ. αλλά έχει χαθεί σχεδόν ολόκληρο.
1221
Γεννιέται ο Αλέξανδρος Νιέφσκι, μέγας πρίγκιπας του Νόβγκοροντ και του Βλαντίμιρ.

Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του Κράτους των Ρως.
Συνένωσε τα δεκάδες μικρά πριγκιπάτα και έγινε ηγέτης της Δημοκρατίας του Νόβγκοροντ και κατόπιν ολόκληρης της Ρωσίας.
Κατάφερε να αποκρούσει τους Σουηδούς και να νικήσει τους Γερμανούς που προσπάθησαν να αποσπάσουν εδάφη-εμπορικούς δρόμους του Νόβγκοροντ.
1497

Ο Πάπας Αλέξανδρος ΣΤ΄ αφορίζει τον Τζιρόλαμο Σαβοναρόλα (Girolamo Maria Francesco Matteo Savonarola), ιερέα και κυβερνήτη της Φλωρεντίας, γνωστό για το μένος του κατά της Αναγέννησης.
1707
Γεννιέται ο Καρλ Φον Λίνε, σουηδός βοτανολόγος, «πατέρας» της σύγχρονης βοτανολογίας και εφευρέτης του συστήματος ταξινόμησης φυτών και ζώων.

Σ’ αυτόν οφείλεται το όνομα Homo Sapiens (Άνθρωπος ο Έμφρων) του ανθρώπινου είδους. Υπήρξε ο εισηγητής της θεωρίας της σταθερότητας των ειδών (φιξισμός).
1717
Γεννιέται η Μαρία Θηρεσία, αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας.

1787
Ο πλοίαρχος Άρθουρ Φίλιπ αναχωρεί από το Πόρτσμουθ της Αγγλίας με 11 πλοία γεμάτα καταδίκους (ο «Πρώτος Στόλος»), για να δημιουργήσει αποικία στην Αυστραλία.
1830
Ο Ισημερινός αποκτά την ανεξαρτησία του από τη Μεγάλη Κολομβία.
1832
Πεθαίνει ο Γάλλος φυσιοδίφης Ζορζ Κυβιέ.

1846
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ κηρύσσει επίσημα τον πόλεμο κατά του Μεξικού για την κυριαρχία της Καλιφόρνια.

Ο πόλεμος τελείωσε στις 2/2/1848 με την ενσωμάτωση της Καλιφόρνια και του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ έναντι 15.000.000 δολαρίων.
1865
Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: μάχη του Παλμίτο Ραντς.
Στο νότιο Τέξας, πάνω από ένα μήνα μετά την παράδοση του στρατηγού Ρόμπερτ Λη,
ολοκληρώνεται η τελευταία χερσαία μάχη του εμφυλίου πολέμου με νίκη των
Συνομόσπονδων.
1872
Γεννιέται ο λογοτέχνης Κωνσταντίνος Θεοτόκης. Πέρα από το έργο του, ήταν και ο ιδρυτής μιας σοσιαλιστικής κίνησης στην Κέρκυρα, το 1911. Ο Κωνσταντίνος Θεοτόκης πρωτοπαρουσιάστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1898, μέσα από τις στήλες του περιοδικού «Τέχνη», του Κ. Χατζόπουλου. Στη συνέχεια, δημοσίευσε διηγήματα στο «Διόνυσο» και στο «Νουμά», που είναι εμπνευσμένα από τη ζωή στην Κέρκυρα και από διάφορα ιστορικά γεγονότα.

Γενικότερα, η Κέρκυρα, τόπος γέννησης του ποιητή, είναι σχεδόν πάντα το φόντο στα έργα του.
Ο Κ. Θεοτόκης δημοσιεύει το 1912, στο «Νουμά», το πρώτο του μεγάλο διήγημα, «Η τιμή της αγάπης». Είναι το διήγημα όπου φαίνονται αρκετά ξεκάθαρα οι σοσιαλιστικές αντιλήψεις του συγγραφέα.

Το μοναδικό μυθιστόρημα που πρόλαβε να γράψει είναι «Οι σκλάβοι στα δεσμά τους». Πρωτοκυκλοφόρησε το 1922 και γράφτηκε κάτω από την άμεση επίδραση της Οχτωβριανής Επανάστασης. Με την κυκλοφορία του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, στην «καλή» κοινωνία της Κέρκυρας, που πίσω από τους ήρωες του Θεοτόκη φανερώνονταν γεγονότα και λεπτομέρειες από τη ζωή τους. Παράλληλα, δέχεται τα πυρά της αστικής κριτικής, που υποστηρίζει ότι είναι το πιο αδύνατο και σχηματικό έργο του, που «έπαψε να είναι αντικειμενικός»…
1880
Γεννιέται ο Αιμίλιος Ριάδης (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο που υιοθέτησε ο Αιμίλιος Κούης ή Κου), από τους σημαντικότερους συνθέτες της Ελληνικής Εθνικής Σχολής και αξιόλογος ποιητής.

Εργογραφία
- Σκηνικά Έργα: “Γαλάτεια”, “Ο πράσινος δρόμος”, “Σαλώμη”, “Εκάβη”, “Ο Ρικές με το τσουλούφι”.
- Μουσική Δωματίου: “Νανούρισμα σε λα ελάσσονα”, “Δύο Σονάτες για τσέλο και πιάνο”, “Δύο σονάτες για τέσσερις”, “Δύο κουαρτέτα εγχόρδων”.
- Για Ορχήστρα: “Επίκληση στην Ειρήνη”, “Αγροτική Συμφωνία”, “Οι τρεις χοροί ρωμέικοι”, “Εγκώμιο στον Ραβέλ”, “Μακεδονικές Σκιές”.
- Θρησκευτικά Χορωδιακά Έργα: “Ιερά Λειτουργία Ιωάννου Χρυσοστόμου”, “Μικρά Δοξολογία”, “Χριστός Ανέστη”, “Ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής”
Ποιητικές Συλλογές
- 1907: “Σκιαί και Όνειρα”,
- 1920: “Το Πέρασμα των 2 Αγαπημένων”, το “Μακεδονικόν Ημερολογίον” και “Μία Ιστορία της Μουσικής”.
1880
Στο Νιού Τζέρσεϊ, ο Τόμας Έντισον πραγματοποιεί την πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτροκίνητου σιδηροδρόμου.
1883
Γεννιέται ο διεθνούς φήμης Έλληνας γιατρός, βιολόγος και ερευνητής Γεώργιος Παπανικολάου.

Η Μέθοδος Παπανικολάου (το γνωστό «τέστ-παπ) χρησιμοποιείται σήμερα παγκοσμίως για την διάγνωση του καρκίνου της μήτρας, επί της προκαρκινικής δυσπλασίας και άλλων κυτταρολογικών ασθενειών του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος.
1884
Πεθαίνει ο Αμερικανός εφευρέτης του θεριζοαλωνιστικού εργαλείου, Σάιρους Μακ Κόρμικ (Cyrus Hall McCormick).

1888
Το Κοινοβούλιο της Βραζιλίας καταργεί τη δουλεία. Η Βραζιλία ήταν η τελευταία χώρα στην Αμερικανική ήπειρο που κατήργησε τη δουλεία.

1889
Γεννιέται ο Ιγκόρ Σικόρσκι (Igor Ivanovich Sikorsky), Ρωσοαμερικανός αεροναυπηγός, εφευρέτης του ελικοπτέρου.

1890
Ο Σέρβο – αμερικάνος Νίκολα Τέσλα (Nikola Tesla) πατεντάρει την ηλεκτρική γεννήτρια.
1907
Ξεκινά τις εργασίες του το 5ο Συνέδριο του Ρωσικού Σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος στο Λονδίνο (13/5-1/6/1907).

Η διαπάλη Μπολσεβίκων – Μενσεβίκων για τον χαρακτήρα, την οργάνωση και τους σκοπούς του κόμματος οξύνεται. Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής οι Μπολσεβίκοι εκλέγουν 5 τακτικά μέλη, οι Μενσεβίκοι 4, οι Πολωνοί και Λιθουανοί Σοσιαλιστές 2 και οι Λετονοί 1. Χωρίς απόλυτη πλειοψηφία, οι Μπολσεβίκοι συγκροτούν Μπολσεβικικό Κέντρο με επικεφαλής τον Β. Ι. Λένιν.
1907
Ιδρύεται στο Βόλο ο «Πανεργατικός Σύνδεσμος η Αδελφότης», που εκδίδει τη βδομαδιάτικη εφημερίδα «Εργάτης».

1909
Ξεκινά από το Μιλάνο ο πρώτος ποδηλατικός γύρος της Ιταλίας. Νικητής θα είναι ο Ιταλός ποδηλάτης Λουίτζι Γκάνα.
1912
Ιδρύεται ο πρόδρομος της σημερινής βρετανικής αεροπορίας (RAF), η Royal Flying Corps (RFC).
1912
Ο υπολοχαγός Δημήτριος Καμπέρος πραγματοποιεί την πρώτη στρατιωτική πτήση με αεροπλάνο τύπου «Φάρμαν».
1913
Γεννιέται ο κωμικός ηθοποιός του θεάτρου και κινηματογράφου, Λάμπρος Κωνσταντάρας.

- 1939 Το τραγούδι του χωρισμού
- 1943 Η φωνή της καρδιάς
- 1945 Ραγισμένες καρδιές
- 1946 Πρόσωπα λησμονημένα
- 1947 Καταδρομή στο Αιγαίον (ή “Καταδρομή”)
- 1949 Μαρίνα
- 1950 Άννα Ροδίτη
- 1951 Διαγωγή μηδέν
- 1952 Οι απάχηδες των Αθηνών
- 1953 Εκείνες που δεν πρέπει ν’ αγαπούν
- 1955 Άγγελος με χειροπέδες
- 1956 Οι ουρανοί είναι δικοί μας
- 1957 Ούτε γάτα, ούτε ζημιά
- 1958 Η άγνωστος
- 1959 Ο ζηλιαρόγατος
- 1960 Η δούκισσα της Πλακεντίας
- 1961 Μαρία Πενταγιώτισσα
- 1962 Συγχώρεσε με παιδί μου
- 1963 Η μοίρα γράφει την ιστορία
- 1964 Το τρελοκόριτσο
- 1965 Διακοπές στην Αίγινα
- 1965 Υπάρχει και φιλότιμο
- 1966 Δύο αγάπες, δύο κόσμοι
- 1967 Το αγοροκόριτσο
- 1968 Ταξίδι με τον έρωτα
- 1969 Το παραστράτημα μιας αθώας
- 1970 Αντίο ζωή
- 1971 Είμαι αθώος
- 1972 Τυφλός άγγελος
- 1973 Ερωτικά παιχνίδια
- 1981 Κρουαζιέρα στη Ρόδο
1916
Ξεκινά η εισβολή του Βουλγαρικού στρατού στη Μακεδονία κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, που είχε ως αποτέλεσμα την Βουλγαρική κατοχή ελληνικών εδαφών (1916-1918).
1920
Γεννιέται ο Κύπριος πολιτικός Βάσος Λυσσαρίδης.
Ήταν ο ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος του κόμματος ΕΔΕΚ.
Υπήρξε σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής ζωής της Κύπρου. Συνέδεσε τη ζωή του με τους αγώνες για την αποτίναξη του βρετανικού αποικιακού ζυγού και της τουρκικής κατοχής.
Τοποθετήθηκε ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και μηχανορραφίες, που σημάδεψαν αρνητικά το Κυπριακό και την ιστορία του νησιού, όπως οι Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου, το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, το Σχέδιο Ανάν.

1930
Πεθαίνει ο Φρίντγιοφ Νάνσεν, Νορβηγός εξερευνητής, επιστήμονας και διπλωμάτης
1936
Αμέσως μετά το ματοκύλισμα των εργατικών διαδηλώσεων στις 9 Μάη στη Θεσσαλονίκη, η Ενωτική ΓΣΕΕ (όπου δραστηριοποιούνταν τα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος) και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας αλληλεγγύης στο λαό της Θεσσαλονίκης.
Αν και όλα έδειχναν ότι ο Μεταξάς το πάει για δικτατορία, η ρεφορμιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ δε δέχτηκε να συμπεριληφθεί στα αιτήματα της απεργίας η παραίτηση της κυβέρνησης.

Στις 11 Μάη στο «Ριζοσπάστη» δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Παλλαϊκού Μετώπου, όπου καθοριζόταν ο χαρακτήρας της απεργίας με τα συνθήματα: «Αμεση παραίτηση της κυβέρνησης», «Αμεσος σχηματισμός κυβέρνησης από τη δημοκρατική πλειοψηφία στη Βουλή και άμεση απόλυτη εφαρμογή του Συμφώνου Παλλαϊκού Μετώπου- Φιλελευθέρων», «Ικανοποίηση όλων των εκκρεμών αιτημάτων του εργαζόμενου λαού».
Η απεργία της 13ης Μάη 1936 σημείωσε απόλυτη επιτυχία, αφού υπολογίζεται ότι πήραν μέρος σ’ αυτήν 500 χιλιάδες εργαζόμενοι, εργάτες, βιοτέχνες, επαγγελματίες, φοιτητές κ.ά.
Την επομένη στις 14 Μάη η ΚΕ του ΚΚΕ ανέλυσε την κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα μετά τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ότι ο Μεταξάς επιτάχυνε τις διαδικασίες για την εγκαθίδρυση μοναρχοφασιστικής δικτατορίας και γι’ αυτό ο φασιστικός κίνδυνος θεωρούνταν «πιο σοβαρός, πιο μεγάλος, και άμεσα απειλητικός». «Για τον εργαζόμενο λαό- αναφερόταν στην απόφαση της ΚΕ- μια διέξοδος σωτηρίας υπάρχει. Να ακολουθήσει όλη η χώρα το παράδειγμα του λαού της Θεσσαλονίκης».
Πηγή: Ριζοσπάστης
1941
Λίγο μετά τη γερμανική εισβολή, οι Αθηναίοι αρχίζουν να προμηθεύονται το ψωμί με δελτίο, ενώ οι Ναζί αποκτούν το δικαίωμα να ταξιδεύουν δωρεάν με τον ηλεκτρικό.
1942
Γερμανοί αντιφασίστες βάζουν φωτιά και καίνε αντισοβιετική έκθεση στο Βερολίνο.

1945
Δημοσιεύεται διαμαρτυρία της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία τονίζεται: «Ο ελληνικός λαός πήρε ολόψυχα μέρος στη χαρά ολόκληρης της φιλελεύθερης ανθρωπότητας για τη μεγάλη νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων κατά του φασισμού [«Αντιφασιστική Νίκη των Λαών», 9 Μάη]. Όμως τη χαρά του λαού προσπάθησαν να επισκιάσουν οι φασιστικές ένοπλες οργανώσεις, που αποτελούν κράτος εν κράτει…»

Την ίδια μέρα, παρακρατικοί βασάνισαν άγρια το Μέραρχο του ΕΛΑΣ Σπύρο Τσικλητήρα, παρατώντας τον μισοπεθαμένο σε δρόμο της Καλαμάτας.
1947
Ο Ν. Ζαχαριάδης παραδίδει υπόμνημα στο ΚΚ (Μπ.) και τον Ι. Β. Στάλιν εκθέτοντας την κατάσταση στην Ελλάδα και τις προοπτικές του ένοπλου αγώνα.
Η ηγεσία του ΚΚ (Μπ.) ανταποκρίνεται θετικά.
1948
Τμήματα πεζικού και ιππικού του ΔΣΕ μπαίνουν στην κωμόπολη Νέο Καύκασο κοντά στη Φλώρινα.

1950
Διεξάγεται ο πρώτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 στο Σίλβερστοουν της Αγγλίας.
1954
Κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Μπρόντγουεϊ το “Πικ-νικ Με Πιτζάμες”, το οποίο θα συνεχίσει για άλλες 1.063 παραστάσεις.
Αργότερα έλαβε τρία βραβεία Tony για καλύτερο μιούζικαλ, καλύτερη Α΄ γυναικεία ερμηνεία σε μιούζικαλ και καλύτερη χορογραφία.
1955
Ιδρύεται το Δημοκρατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα (ΔΣΚ), με τη συγχώνευση του Κινήματος Ελεύθερου Συνδικαλισμού (ΚΕΣ) και του Ενιαίου Συνδικαλιστικού Κινήματος Ελλάδας (ΕΣΚΕ). Το ΔΣΚ, η συνδικαλιστική παράταξη μέσα από την οποία δραστηριοποιούνταν οι κομμουνιστές και ΕΔΑΐτες, έδρασε έως τη δικτατορία της 21ης Απρίλη 1967.
1958
Μία ομάδα Γάλλων στρατιωτικών ηγείται πραξικοπήματος στο Αλγέρι με αίτημα τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με επικεφαλής τον Σαρλ ντε Γκωλ για να υπερασπιστεί τον γαλλικό έλεγχο της Αλγερίας.
1960
Εκατοντάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϋ συναθροίζονται για την πρώτη ημέρα διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Δραστηριοτήτων.
1965
Πολλά κράτη-μέλη του Αραβικού Συνδέσμου διακόπτουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με την Ο.Δ. της Γερμανίας, έπειτα από απόφαση της τελευταίας να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.
1967
Ο Κωνσταντίνος διορίζει ως αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος τον περιβόητο χουντικό Ιερώνυμο (Κοτσώνη).
1961
Πεθαίνει ο Αμερικανός ηθοποιός Γκάρι Κούπερ (Frank James Gary Cooper).

Του απονεμήθηκε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τις ταινίες “Ο Λοχίας Γιορκ” (Sergeant York) το 1941 και “Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές” (High Noon) το 1952.
1972
Με ανακοίνωσή του, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταγγέλλει το νέο κύμα τρομοκρατίας της Χούντας και καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία και όλο το λαό να αγωνιστούν για να μπει φραγμός στη νέα επίθεση του δικτατορικού καθεστώτος.
1972
Έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο έξω από μία κατάμεστη παμπ στο Μπέλφαστ πυροδοτεί μία διήμερη μάχη μεταξύ του ΙΡΑ, της Εθελοντικής Δύναμης του Όλστερ και του βρετανικού στρατού. Επτά άνθρωποι σκοτώνονται και πάνω από 66 τραυματίζονται.
1980
Ένας ανεμοστρόβιλος F3 χτυπά το Μίσιγκαν.
1981
Ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ πυροβολείται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου από έναν Τούρκο, μέλος της οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», τον Μεχμέτ Αλί Αγκτσά.

1982
Πέθανε η Δέσποινα Αχλαδιώτη, γνωστή και ως «Κυρά της Ρω», η οποία επί 40 χρόνια ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω, όπου ζούσε.
1993
Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοινώνει ότι θα βάλει στο …συρτάρι το πρόγραμμα «Πόλεμος των Άστρων».

Στην ουσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ποτέ δε σταμάτησαν να προωθούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
1995
Σεισμός 6,6 βαθμών Ρίχτερ χτυπά την Κοζάνη και τα Γρεβενά.
2002
Πεθαίνει ο Βαλέρι Λομπανόφσκι, προπονητής της Δυναμό Κιέβου και της Εθνικής Ομάδας της ΕΣΣΔ, ο μεγαλύτερος τεχνικός που ανέδειξε το σοβιετικό ποδόσφαιρο.

Λάτρης των μαθηματικών, πρώην σπουδαστής θερμοδυναμικής του Ινστιτούτου Ερευνών του Κιέβου, μετέφερε την επιστήμη εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου (Γεν. 6/1/1939).
Θεωρείται ο άνθρωπος που εφάρμοσε απόλυτα στην πράξη την έννοια του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου πραγματοποιώντας σπουδαίες επιτυχίες με τις δυο αγάπες του: την Εθνική ΕΣΣΔ και την Ντιναμό Κιέβου.
Μάλιστα η Εθνική Σοβιετικής Ένωσης που συμμετείχε το 1986 στο Μουντιάλ του Μεξικού θεωρήθηκε η πιο πλήρης ομάδα και είχε το παρωνύμιο «υπερηχητικά».
Δες επίσης: αφιέρωμα της ΕΤ3 στον μεγάλο Σοβιετικό προπονητή
2013
Πεθαίνει η ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκη Τριανταφυλλίδη.
Γεννημένη στην Αθήνα το 1942, ήταν κόρη του συνθέτη Πάνου Τριανταφυλλίδη. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου και της Σχολής του Πέλου Κατσέλη, έκανε την πρώτη της εμφάνιση, το 1963, στο «Σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα».

Η Νίκη Τριανταφυλλίδη ήταν μια ταλαντούχα καλλιτέχνης και δασκάλα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Συνόλου και της Πολιτιστικής Κίνησης, ενώ τη δεκαετία του ’90 ίδρυσε θέατρο με το όνομά της, στην πλατεία Βάθης, το σημερινό «Προσκήνιο». Το 1970 κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία μικρού μήκους «Συνηθισμένο μου όνειρο» και το βραβείο «Μαρίκα Κοτοπούλη». Ηταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Κώστα Μεσσάρη και είχε μία κόρη.
Συμμετείχε σε πολλές ταινίες: «Ουρανός», «Η Παγίδα», «Κατρακύλισμα στο βούρκο», «Αμόκ», «Πικρή μου αγάπη», «Ο κράχτης», «Βρώμικη πόλις», «Αντίο για πάντα», «Το Κανόνι και τ’ Αηδόνι», «Ενα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα», «Ο Αστραπόγιαννος», «Ομορφες», «Χωρίς συνείδηση», «Ο κατάδικος» κ.ά. καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές: «Από την άλλη όχθη», «Γυναίκα από βελούδο», «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Οι Φρουροί της Αχαΐας», «Το σπίτι των ξένων» κ.ά.
Με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος είχε συνεργαστεί στις παραστάσεις: «Ιφιγένεια εν Ταύροις» (Θέατρο Δάσους,1987), «Ο ηλίθιος» (Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών – Κεντρική Σκηνή, 1980), «Εκκλησιάζουσες» (Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, 1979), «Το παραμύθι χωρίς όνομα» (Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών – Κεντρική Σκηνή, 1979 ), «Η προξενήτρα» (Δημοτικό Θέατρο Κήπου, 1978), «Η βασίλισσα του χιονιού» (Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών – Κεντρική Σκηνή, 1977), «Ο κύκλος με την κιμωλία» (Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών – Κεντρική Σκηνή, 1977), «Ο άγιος πρίγκηψ» (Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, 1977), «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» (Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, 1972).
Εγραψε, επίσης, τα έργα «Πάρτυ στο σπίτι της Ελισσάβετ Π.», «Ηχώ και νάρκισσος», «Τρελλή Ελένη», τα οποία παρουσιάστηκαν σε δική της σκηνοθεσία.
Δίδαξε στις δραματικές σχολές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Πέλλου Κατσέλη.