1724
Στο Λονδίνο πραγματοποιείται η πρεμιέρα της όπερας «Giulio Cesare», του Χέντελ (George Frideric Handel) στα ιταλικά. Η διάρκεια της παράστασης έφτασε τις 3 ώρες και 40 λεπτά!
1798
Η «σκιά του Ναπολέοντα», ο Λουί Αλεξάντρ Μπερτιέ (Louis-Alexandre Berthier) δίνει εντολή για τη σύλληψη του Πάπα Πίου ΣΤ΄. Θα οδηγηθεί αιχμάλωτος από το Βατικανό στη Σιένα.

1816
Η όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι (Gioachino Antonio Rossini) «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Αρτζεντίνα στη Ρώμη.
1822
Στην εξέλιξη της Ναυμαχίας των Πατρών, ο Ελληνικός στόλος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, στον οποίο μετέχουν 27 υδραίικα, 20 σπετσιώτικα και 16 ψαριανά πλοία, καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο υπό τον Καραπεπέ Αλή.

1835
Η πόλη της Χιλής Κονσεπσιόν (Concepción) καταστρέφεται σχεδόν ολοσχερώς από (επιφανειακό) σεισμό 8,5 Ρίχτερ (γκρεμίστηκε το 60% των κτιρίων και τα υπόλοιπα έπαθαν φοβερές ζημιές). Είχαν προηγηθεί, το διάστημα μεταξύ 1570 ως 1751 αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές από πλημμύρες, σεισμούς, τσουνάμι.
Οι σεισμοί και τα επακόλουθα τσουνάμι που διαδοχικά έπληξαν την πόλη το 1570, το 1657, το 1687, το 1730 και το 1751 (8,5 Ρίχτερ), οδήγησαν τις αρχές να μεταφέρουν τους κατοίκους σε νέο αστικό ιστό που ιδρύθηκε στην σημερινή τοποθεσία της πόλης στη θέση Βάγιε ντε Μότσα, κατά μήκος του ποταμού Μπίο-Μπίο. Παράλληλα απαγορεύτηκε η εποίκιση του παλαιού οικισμού, ο οποίος παρέμεινε ακατοίκητος μέχρι το 1842, όταν ιδρύθηκε εκεί η πόλη Πένκο.
Στις 27 Φεβρουαρίου 2010 επλήγη από σεισμό 8,8 Ρίχτερ.
1872
Εγκαινιάζεται στη Νέα Υόρκη το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης.

1877
Το μπαλέτο του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Η Λίμνη των Κύκνων» κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας.
1905
Διενεργούνται βουλευτικές εκλογές. Οι Δηληγιαννικοί κερδίζουν 142 έδρες, έναντι 78 των Θεοτοκικών, 13 των Ζαϊμικών και 2 ανεξαρτήτων. Ο Θεόδωρος Δηληγιάννης αναλαμβάνει πρωθυπουργός για τελευταία φορά.

1923
Γεννιέται η μεγάλη κωμικός του θεάτρου και του κινηματογράφου Ρένα Βλαχοπούλου.

Για πολλές δεκαετίες πρωταγωνίστησε σε πολλά έργα. Η ταλαντούχα ηθοποιός, που γεννήθηκε με το τραγούδι στα χείλη της, ξεχώρισε για το πηγαίο χιούμορ, τους αυτοσχεδιασμούς και τις ατάκες της που σφράγισαν πολλές κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.
Πρωτοεμφανίστηκε ως τραγουδίστρια σε μικρή ηλικία, σε μουσικές εκδηλώσεις του Δραματικού Συλλόγου Κέρκυρας (στο ωδείο του σπούδασε). Η πρώτη επαγγελματική της εμφάνιση έγινε το 1940 με το βαριετέ του Μίμη Τραϊφόρου, τραγουδώντας τη μεγάλη επιτυχία της εποχής, «Μικρή Χωριατοπούλα».
Από το 1953 γίνεται μέλος του ΣΕΗ και συγκροτεί θίασο, ενώ έχει ήδη εμφανιστεί και ως ηθοποιός σε πολλές επιθεωρήσεις, αποκαλύπτοντας πλούσια υποκριτικά προσόντα. Παράλληλα με την πλούσια θεατρική της πορεία, έπαιξε σε πολλές ταινίες και στην τηλεόραση.
Πρωταγωνίστησε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες «Χαρτοπαίχτρα», «Κορίτσια για φίλημα», «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Η βουλευτίνα», «Η παριζιάνα», «Βίβα Ρένα», «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα» κ.ά.
1924
Γεννιέται στην Κωνσταντινούπολη ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς δημιουργούς, ο Αργύρης Κουνάδης.

Σπούδασε μουσική στην Αθήνα. Μέλος της ΕΠΟΝ, το 1943, γράφει τη μουσική του πρώτου ύμνου της (σε στίχους Γ. Τσαπόγα) και συλλαμβάνεται για την αντιστασιακή του δράση.
Από το 1950 συνεργάστηκε με το Ελληνικό Χορόδραμα της Ραλλούς Μάνου, μαζί με τους Μ. Χατζιδάκι και Μ. Θεοδωράκη. Ήταν από τους πρώτους συνθέτες που ενδιαφέρθηκε για το ρεμπέτικο τραγούδι, το οποίο επηρέασε (μαζί με τους Στραβίνσκι και Μπάρτοκ) τα πρώτα του έργα της περιόδου 1949-57.
Έχοντας δίπλωμα πιάνου και σύνθεσης, συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία (1958), στην Ανώτατη Μουσική Σχολή του Φράιμπουργκ (εκεί το 1972 εκλέχτηκε καθηγητής). Εμβαθύνοντας στο ατονικό, το δωδεκάφθογγο, το σειραϊκό και το αλεατορικό σύστημα, κατέληξε στη λιτότητα, δίνοντας πρωταρχικό ρόλο στο μελοποιημένο λόγο και το δραματικό στοιχείο.
Συνέθεσε όπερες, έργα για συμφωνική ορχήστρα (ανάμεσά τους το «Χορικόν» και τα «Ετεροφωνικά Ιδιόμελα») και έργα μουσικής δωματίου για μικρά σύνολα. Επίσης, έγραψε πολλά ελληνικά τραγούδια – στους κύκλους «Εν Αθήναις», «Το ταξίδι», κ.ά. – που ερμήνευσαν γνωστοί τραγουδιστές (Σ. Μπέλλου, Α. Καλογιάννης, Ελ. Βιτάλη κ.ά.) και αγαπήθηκαν.
Ανάμεσά τους, τα «Στην πλατεία Αβησσυνίας», «Όρτσα τα πανιά», «Δεν περισσεύει υπομονή». Το τελευταίο, σε στίχους Β. Γκούφα, σφραγίστηκε από την ερμηνεία της Σ. Μπέλλου: «Πέντε δεκάρες το ψωμί/ δεν περισσεύει υπομονή/ πίκρα κομπόδεμα κρατώ/ το ‘χω στα στήθια φυλαχτό…».
1925
Η αγγλική Βουλή επικυρώνει το Αγγλοϊταλικό σύμφωνο, με το οποίο η Αγγλία αναγνωρίζει την κατοχή της Δωδεκανήσου από την Ιταλία.

1925
Γεννιέται ο Αμερικανός σκηνοθέτης Ρόμπερτ Όλτμαν (Robert Bernard Altman).

Γύρισε ταινίες με σατιρική και καυστική διάθεση για πολλές πλευρές της αμερικάνικης ζωής και κουλτούρας, όπως «M*A*S*H» (1970), «Νάσβιλ» (1975), «Ένα τέλειο ζευγάρι» (1980), «Streamers» (1983), «Oμαδική θεραπεία» (1986), «Pret-a-porter» (1994). Το 1975 η ταινία «Νάσβιλ» κέρδισε Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού.
1933
Ο Αδόλφος Χίτλερ πραγματοποιεί μυστική συνάντηση με Γερμανούς βιομηχάνους με σκοπό τη χρηματοδότηση της επικείμενης προεκλογικής εκστρατείας του Ναζιστικού κόμματος.
1946
Παρά τις μεθοδεύσεις του αστικού κράτους, του εργοδοτικού συνδικαλισμού αλλά και των ξένων συνδικαλιστών που ήρθαν στην Ελλάδα για να «εποπτεύσουν» την άλωση του συνδικαλιστικού κινήματος, στις εκλογές για την ανάδειξη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το ψηφοδέλτιο του Εργατικού Αντιφασιστικού Συνασπισμού (ΕΡΓΑΣ) συγκεντρώνει μεγάλη πλειοψηφία.

Η νίκη στο ΕΚΘ δεν ήταν η μόνη. Ανάλογα ήταν τα αποτελέσματα σε όλα τα μεγάλα βιομηχανικά κέντρα, στην Αθήνα, τον Πειραιά, κ.α. Στη συνέχεια οι δυνάμεις της αντίδρασης θα εκτόπιζαν βίαια τις δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες των συνδικάτων, φυλακίζοντας, εξορίζοντας –ακόμα και δολοφονώντας- τους κομμουνιστές και άλλους ΕΑΜίτες συνδικαλιστές.
1947
Το Πρωτοδικείο Αθηνών με τον Α.Ν. 509 /1947 θέτει την ΕΠΟΝ εκτός νόμου και αποφασίζει τη διάλυσή της.

Μεγάλο τμήμα των μελών και στελεχών της πέρασαν στον ένοπλο αγώνα και συνέβαλαν στη συγκρότηση και τον ηρωικό αγώνα του «Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας» (ΔΣΕ), την περίοδο 1946 -1949. Χιλιάδες ήταν οι ΕΠΟΝίτες που οδηγήθηκαν στις φυλακές, τις εξορίες, που δολοφονήθηκαν από όργανα του αστικού κράτους.
1948
Σε σχετική ομιλία του, ο διευθυντής του Γραφείου Εγγύς Ανατολής και Αφρικανικών υποθέσεων του State Department, Λ. Χέντερσον, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.
1960
Πεθαίνει ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες κωμικούς ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο Βασίλης Λογοθετίδης (πραγματικό ονοματεπώνυμο: Βασίλης Ταυλαρίδης).

Έκανε την εμφάνισή του ως επαγγελματίας ηθοποιός με τον θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη με τον οποίο, ενώ για μία θεατρική περίοδο δημιούργησε έναν θίασο συνεταιρικά με την Αλίκη και τον Κώστα Μουσούρη.
Συμμετείχε σε περισσότερες από 110 κωμωδίες Ελλήνων συγγραφέων (Δημήτρη Ψαθά, Αλέκου Σακελλάριου, Χρήστου Γιαννακόπουλου, Σπύρου Μελά, Γεώργιου Ρούσσου κ.α.). Ανάμεσά τους ήταν τα «Ένας ήρως με παντούφλες», «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», «Ένας βλάκας και μισός», «Ο φαταούλας» κ.α.
1962
Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν την Αίγυπτο οι Έλληνες και οι άλλοι ξένοι, μετά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση του Νάσερ για την εθνικοποίηση των ξένων τραπεζών και επιχειρήσεων, αλλά και τον έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία των αλλοδαπών.

1965
Το Ρέιντζερ 8 συντρίβεται στη Σελήνη μετά από μία επιτυχημένη αποστολή φωτογράφησης πιθανών σημείων προσεδάφισης για τους αστροναύτες του προγράμματος Απόλλων.

1967
Ο Μάνος Λοΐζος, σε συναυλία του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει τα «Νέγρικα Τραγούδια».

1968
Σε σωρούς ερειπίων μετατρέπονται όλα σχεδόν τα σπίτια του Αϊ Στράτη, ο οποίος ισοπεδώνεται από καταστρεπτικό σεισμό.

Οι νεκροί φτάνουν τους 20 και οι τραυματίες τους 18, ενώ άστεγες μένουν και οι 220 οικογένειες του νησιού. Η εικόνα της ολοκληρωτικής καταστροφής συμπληρώνεται από τα 5.000 νεκρά αιγοπρόβατα και τα 400 βοοειδή, που επίσης θάβονται κάτω από τα χώματα.
1968
Στον απόηχο της 12ης Πλατιάς Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου επήλθε ρήξη με τις δυνάμεις του οπορτουνισμού – αναθεωρητισμού, οι επικεφαλής της φραξιονιστικής ομάδας Παρτσαλίδης, Ζωγράφου και Δημητρίου ανακοινώνουν τη δημιουργία της λεγόμενης «Ενωτικής ΚΕ του ΚΚΕ».
1973
Παρά την τρομοκρατία της Χούντας, η Ομοσπονδία Εργατών Κεραμοποιών-Πλινθοποιών, Αγγειοπλαστών Ελλάδας αποφασίζει απεργία διαρκείας.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές. 24 Έλληνες και 135 Γάλλοι άνθρωποι του πνεύματος εκφράζουν από το Παρίσι την αλληλεγγύη τους προς τους αγωνιζόμενους φοιτητές και καθηγητές της Ελλάδας.