Σαουδική Αραβία: Αξιωματούχοι χτυπούν νεαρές γυναίκες που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης

Ριάντ, πρωτεύουσα Σαουδικής Αραβίας
Φώτο Αρχείου / Ριάντ, πρωτεύουσα Σαουδικής Αραβίας / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογραφία: ekrem osmanoglu

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τις δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας να χτυπούν νεαρές γυναίκες και να τις σέρνουν από τα μαλλιά σε μια επίθεση σε ορφανοτροφείο.

Όπως γράφει η «Daily Mail», το σοκαριστικό υλικό δείχνει την ομάδα των ανδρών να μαστιγώνει τις γυναίκες με ζώνες, κάποιοι να τις χτυπούν με ξύλα, ενώ φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν και όπλα που προκαλούν ηλεκτροσόκ για να τις ακινητοποιήσουν.

Διάφορα βίντεο που κοινοποιήθηκαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ένστολους αστυνομικούς και υπαλλήλους με πολιτικά να κάνουν… επιδρομή στο ορφανοτροφείο στην πόλη Khamis Mushait.

Ένα τοπικό δημοσίευμα ανέφερε ότι οι γυναίκες στο ορφανοτροφείο είχαν διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες διαβίωσης και είχαν κάνει απεργία πείνας.

Σαουδάραβες ακτιβιστές δήλωσαν ότι το video αναδεικνύει τη βιαιότητα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας στη χώρα.

Η κυβέρνηση της νότιας επαρχίας Ασίρ ανέφερε σε ανακοίνωσή της νωρίς την Τετάρτη ότι θα συγκροτήσει επιτροπή για τη διερεύνηση του περιστατικού, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Τα ορφανοτροφεία στη Σαουδική Αραβία εποπτεύονται από το Υπουργείο Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Ανάπτυξης.

Πηγή: skai.gr

Δείτε ακόμα...