Σαουδική Αραβία: Αρνήθηκε κάθε ρόλο στη δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ Κονσαρ
Φώτο Αρχείου / Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ Κονσαρ / Πηγή: Eurokinissi

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος από τη Σαουδική Αραβία αρνήθηκε σήμερα τις κατηγορίες του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, που υποδήλωσε ότι το βασίλειο έπαιξε ρόλο στη δολοφονία διακεκριμένου Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα την περασμένη βδομάδα.

Ο Μοχσέν Φαχριζαντέχ δολοφονήθηκε την Παρασκευή σε επίθεση κοντά στην ΤεχεράνηΙσλαμική Δημοκρατία του Ιράν απέδωσε στο Ισραήλ, το οποίο δεν απάντησε επίσημα σε αυτές τις κατηγορίες.

Τη Δευτέρα, ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ έκανε λόγο για «συνωμοσία» στο λογαριασμό του στο Instagram, αναφέροντας τη «μυστική» συνάντηση στη Σαουδική Αραβία μεταξύ του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχαμάντ μπιν Σαλμάν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοέμβρη, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, αλλά το Ριάντ το διέψευσε. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο βρισκόταν τότε στη Σαουδική Αραβία.

«Οι εσπευσμένες επισκέψεις του Πομπέο στην περιοχή, μια τριμερής συνάντηση στη Σαουδική Αραβία και οι δηλώσεις του Νετανιάχου δείχνουν όλες αυτήν τη συνωμοσία, η οποία αποδείχθηκε δυστυχώς με μια δειλή τρομοκρατική ενέργεια την Παρασκευή που είχε ως αποτέλεσμα το μαρτύριο ενός από τους σημαντικότερους υπευθύνους της χώρας», έγραψε ο Ιρανός υπουργός.

Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, Υπουργός Εξωτερικών Ιράν

Η απάντηση της Σαουδικής Αραβίας

Ο Ζαρίφ θέλει οπωσδήποτε να κατηγορήσει το βασίλειο για όλα τα αρνητικά που συμβαίνουν στο Ιράν. Θα μας κατηγορήσει επίσης για τους προσεχείς σεισμούς και πλημμύρες;

Δεν είναι η πολιτική της Σαουδικής Αραβίας να εμπλέκεται σε δολοφονίες

Αντελ αλ-Τζουμπέιρ, Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας

Σε αντίθεση με άλλες αραβικές μοναρχίες του Κόλπου, το σαουδαραβικό βασίλειο δεν έχει καταδικάσει επίσημα τη δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα.

Πηγή: AFP

Δείτε ακόμα...