Σαρδηνία: Μαίνεται η πυρκαγιά για 3η μέρα

Για τρίτη συνεχή ημέρα το πύρινο μέτωπο στη Σαρδηνία παραμένει ενεργό με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν τιτάνιο αγώνα για την κατάσβεση της φωτιάς που έχει οδηγήσει στην εκκένωση περιοχών και την καταστροφή πάνω από 200.000 στρεμμάτων δάσους, καθώς και καλλιεργημένων εκτάσεων.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί και τα δύο Canadair που έστειλε η Ελλάδα.

Όπως έκανε γνωστό η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας, και σήμερα, Δευτέρα, οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να ευνοήσουν την περαιτέρω εξάπλωση των πυρκαγιών, ιδίως στις ευρύτερες περιοχές των πόλεων Νούρο και Οριστάνο

Στην περιοχή πραγματοποιούν αδιάκοπα ρίψεις νερού οκτώ ιταλικά Canadair και ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και του ιταλικού στρατού.

Ο ιταλικός Τύπος μεταδίδει με έμφαση την είδηση ότι η Ελλάδα και η Γαλλία έσπευσαν να συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης με δύο Canadair η κάθε μία. Τα δυο Canadair που απέστειλε η Ελλάδα προσγειώθηκαν στις 4.30 το πρωί στο Αλγκέρο.

Η μάχη που έδωσαν εθελοντές και οι πυροσβέστες καθ’ όλη την περασμένη νύχτα επέτρεψε να σωθούν δύο ξενοδοχεία. Συνεχίζουν να καταστρέφονται όμως χιλιάδες στρέμματα γεωργικών και δασικών εκτάσεων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξε η Δασική Υπηρεσία του νησιού, η φωτιά ξεκίνησε από τροχαίο ατύχημα· σε ένα αυτοκίνητο σημειώθηκε έκρηξη και οι φλόγες επεκτάθηκαν αμέσως σε διπλανό δάσος.

Πηγή: cnn.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...