Σε αυστηρό lockdown από αύριο Χαλκιδική, Λασίθι και Ζάκυνθος

Πηγή: Eurokinissi

Στο «κόκκινο» προστέθηκαν σήμερα, μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τους αρμόδιους φορείς και την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου. 

Έτσι, από αύριο, Δευτέρα 1 Φλεβάρη, στις 6 π.μ., θα απαγορεύεται στις παραπάνω περιοχές η κυκλοφορία, από τις  6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια θα λειτουργήσουν μέσω τηλεκπαίδευσης), το λιανεμπόριο -εκτός Κυριακής που θα είναι όλα κλειστά) θα λειτουργεί με click away.

Εξαιρούνται τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης τα οποία θα δουλέψουν με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25τ.μ. ενώ οι χώροι λατρείας θα πραγματοποιούν λειτουργίες με ανώτατο όριο τα 9 άτομα.

Σημειώνεται πως ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη μετά τον εντοπισμό κρούσματος στελέχους της νοτιο-αφρικάνικης μετάλλαξης του ιού. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...