Σε διατεταγμένη υπηρεσία συσκότισης το ΠΑΣΟΚ – Θ. Παφίλης: Υλοποιούμε το αίτημα να μην ξεχαστεί το έγκλημα

Θανάσης Παφίλης στην Βουλή

Σε διατεταγμένη υπηρεσία, με προφανή σκοπό να μην αναδειχθούν οι ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, για το έγκλημα στα Τέμπη, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα αναβολής της συζήτησης της πρότασης του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Καταθέτοντας την πρόταση για αναβολή της συζήτησης κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, επανέλαβε τα φαιδρά επιχειρήματα περί «σανίδας σωτηρίας στη ΝΔ», κατηγορώντας το ΚΚΕ για «καταφανή μεθόδευση με στόχο τη συγκάλυψη». Έτσι ζήτησε να συζητηθούν από κοινού η πρόταση του ΚΚΕ με αυτές άλλων κομμάτων και με την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής που θα εξετάσει μόνο τις ευθύνες των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη και Κ. Καραμανλη άλλων κομμά περιορίζοντας έτσι σε τεράστιο βαθμό την έρευνα.

Απάντηση στα ψεύδη ότι δήθεν η πρόταση του ΚΚΕ δεν περιλαμβάνει εξέταση και απόδοση ποινικών ευθυνών για τα Τέμπη, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κάνοντας λόγο για fake news του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ότι «σανίδα σωτηρίας ζητάτε εσείς με διαδικαστικά κόλπα για να αποφύγετε τις τεράστιες ευθύνες που έχει το ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση των σιδηροδρόμων και την ασφάλειά τους». Υπενθύμισε δε πως το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε δύο φορές με τη ΝΔ και ψήφισε το 70% των νόμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως είπε, δεν είσαστε σανίδα σωτηρίας, «είσαστε υπερωκεάνιο σωτηρίας» της ΝΔ.

Ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε ότι η πρόταση του ΚΚΕ βάζει αυτά που ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων. Το ΚΚΕ κάνει πράξη την υπόσχεσή του, υλοποιώντας το λαϊκό αίτημα για τα Τέμπη ότι «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», ξεκαθάρισε. 

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής και η συζήτηση της πρότασης του ΚΚΕ ξεκίνησε. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...