Σε εξέλιξη η απομάκρυνση αμάχων από πόλεις της Ουκρανίας

Πρόσφυγες από την Ουκρανία
Πρόσφυγες από την Ουκρανία / Πηγή: Twitter

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απομάκρυνση αμάχων από πόλεις της Ουκρανίας, μετά την κήρυξη εκεχειρίας για αυτό το σκοπό. Την ίδια ώρα αυξάνονται τα θύματα μεταξύ των αμάχων που πληρώνουν το τίμημα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. 

Η Ρωσία άνοιξε «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» ώστε ο κόσμος να μπορεί να απομακρυνθεί από το Κίεβο και άλλες 4 ουκρανικές πόλεις, τις Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκοβο και Μαριούπολη, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Interfax», επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Στην Σούμι 35 λεωφορεία που μεταφέρουν αμάχους έχουν ξεκινήσει προς την Πολτάβα, ενώ αντίστοιχες οχηματοπομπές  έχουν ξεκινήσει και από άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τις Ουκρανικές αρχές, σε εξέλιξη είναι και η απομάκρυνση κατοίκων από την πόλη Ιρπίν, κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο. Η εκκένωση γίνεται μέσω του χωριού Ρωμανίβκα προς το Κίεβο, ενώ μέχρι στιγμής πάνω από 150 άτομα έχουν απομακρυνθεί. 

Σύμφωνα με αναφορές οι φασίστες του Τάγματος Αζόφ, που έχουν ενσωματωθεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και εξοπλίζονται απ’ τα δυτικά κράτη που έχουν στείλει αμυντικό υλικό – μεταξύ τους και η Ελλάδα- εμποδίζουν την έξοδο των αμάχων. Με ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν ότι οι δρόμοι που έχουν ορισθεί για την απομάκρυνση των αμάχων είναι ναρκοθετημένοι. Πρόκειται για ξεκάθαρη απειλή προς τους αμάχους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...