Σε εξέλιξη η ελληνογαλλική άσκηση «ARGO – 22»

Η Γαλλική Φρεγάτα AUVERGNE
Η Γαλλική Φρεγάτα AUVERGNE / Πηγή: Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται έως αύριο, Σάββατο 1η Οκτώβρη, η διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας «ARGO – 22» στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, καθώς επίσης στον Αγιο Ευστράτιο και στη Σκύρο.

Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με μονάδες της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, αεροπορικά μέσα του στρατού ξηράς, μαχητικά αεροσκάφη.

Οι γαλλικές Ενοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με το πλοίο Διοίκησης Αμφίβιων Επιχειρήσεων «FS Tonnerre» και τις υπαγόμενες σε αυτό μονάδες και μέσα (είναι φορτωμένο με άρματα μάχης, ερπυστριοφόρα, ελικόπτερα και πεζοναύτες).

Τη διεξαγωγή της άσκησης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, τονίζοντας ότι είναι η συνέχεια της εγκατάστασης Αμερικανών στρατιωτών στον Βόλο και στο Στεφανοβίκειο, της υλοποίησης της άσκησης «Μέγας Αλέξανδρος 2022» με την ενεργή συμμετοχή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, της ανάπτυξης μιας σειράς κατασκευαστικών παρεμβάσεων στο Στεφανοβίκειο, στο στρατόπεδο Γεωργούλα και το λιμάνι του Βόλου, της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συμφωνίας.

Υπογραμμίζει πως «οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι στην περιοχή μας διαμορφώνονται συνθήκες μόνιμης εγκατάστασης μιας μεγάλης δολοφονικής στρατιωτικής μηχανής για τη διασφάλιση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ελλάδας, για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων. Καταρρίπτονται τα επιχειρήματα τόσο των παραγόντων της ΝΔ, όσο και πριν εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ, περί “απλών συνεκπαιδεύσεων” με στόχο την επιχειρησιακή βελτίωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τα οποία έντυναν την επαίσχυντη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, με στόχο να καθησυχάσουν τον λαό της περιοχής. Τα επιχειρήματα αυτά γκρεμίστηκαν από τις ίδιες τις εξελίξεις, μαζί με τα επιχειρήματα για τη δήθεν “προστασία” της χώρας από την επιθετικότητα της Τουρκίας, που θα παρείχε η συγκεκριμένη Συμφωνία, αφού ακόμα “παζαρεύουν” με την Τουρκία σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας ώστε να την κρατήσουν πάση θυσία στο δυτικό στρατόπεδο».

«Πρόκειται για πολύ επικίνδυνες εξελίξεις που εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας τον λαό και τη νεολαία σε μεγάλους κινδύνους», σημειώνει και καλεί σε συνέχιση του αγώνα απαιτώντας απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις και να ξηλωθούν όλες οι ξένες βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δείτε ακόμα...