Σε εξέλιξη η φωτιά στον Έβρο, οριοθετημένες σε Ηλεία

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες, σε αγροτοδασική έκταση πλησίον του φράγματος της Λύρας στο Σουφλί, στον Έβρο.

Η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με χθες, ενώ στη διάρκεια της νύχτας δεν φυσούσε στην περιοχή, γεγονός που βοήθησε τις επίγειες δυνάμεις στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής προκειμένου να γίνουν προσπάθειες για να περιορίσουν τις φλόγες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 29 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το μέτωπο, παραμένει κοντά τα 2 χιλιόμετρα.

Οριοθετημένες οι φωτιές σε Ηλεία, Ασπρόπυργο

Στο μεταξύ, οριοθετημένες είναι οι φωτιές που εκδηλώθηκαν τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης σε δασικές εκτάσεις στο Τραγανό και στην Βάρδα της Ηλείας, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στην ίδια περιφερειακή ενότητα και συγκεκριμένα στα Άγναντα του δήμου Ήλιδας, παρουσιάζει, σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, καλύτερη εικόνα.

Και στις τρεις περιοχές εξακολουθούν να επιχειρούν και θα επιχειρούν καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από περίπου 180 πυροσβέστες με περισσότερα από 60 οχήματα, προκειμένου να θέσουν τις φωτιές υπό πλήρη έλεγχο και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Οριοθετημένη είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, και η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε αποθήκη ξυλείας στον Ασπρόπυργο.

Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, ωστόσο στο σημείο παρέμεναν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Δείτε ακόμα...