Σε εξέλιξη η ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς

Από τις συγκρούσεις στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας
Φώτο αρχείου / Από τις συγκρούσεις στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας

Στην περιοχή του Χαρκόβου οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν για την ανακατάληψη της κοινότητας Rus’ka Lozova που χθες πέρασε στα χέρια του ουκρανικού στρατού, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας, ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε στην πόλη Stary Saltov πετυχαίνοντας την εδραίωση στην δυτική όχθη του ποταμού Siverksy Donets. Οι ρωσικές επιχειρήσεις συνεχίζονται και στην κατεύθυνση του Barvenkovo με την στόχο τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου Μπαρβένκοβο – Σλαβιάνσκ, ενώ μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Kurulki – Pashkovo. Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης Lyman.

Στο Λουγκάνσκ μάχες σημειώνονται στις κοινότητες Orekhovo και Nizhnee, ενώ ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε ότι οι δυνεις της Τσετσίνας που μάχονται στην Ουκρανία κατέλαβαν το χωριό Svetlichnoe. Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν την εκκλησία του κατεχόμενου από τις ρωσικές δυνάμεις χωριού Mikhailovka με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον ενός αμάχου, αλλά και το επίσης κατεχόμενο χωριό Rubizhne. Ο ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας  δήλωσε πως τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό των πόλεων Σεβεροντονέτσκ, Λισιτσάνσκ, Χίρσκε και Ποπάσνα.

Στο Ντονέτσκ, οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται με ουκρανικές στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Avdeevka, αλλά και στα χωριά Novoselka και Novobakhmutovka. Παράλληλα, σύμφωνα με τις αρχές της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» οι δυνάμεις της κατέλαβαν το χωριό Troitskoye. Από την πλευρά τους τα ουκρανικά στρατεύματα βομβαρδιασαν το χωριό Yasinovataya. Ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης στο Ντονέτσκ, ανακοίνωσε σήμερα πως «έπειτα από πυραυλικό πλήγμα στο Κραματόρσκ υπάρχουν 25 τραυματίες ενώ υπέστησαν ζημιές εννέα κτίρια κατοικιών, το σχολείο και πολιτικές υποδομές».

Στην Ζαπορίζια, μάχες σημειώνονται στο χωριό Orekhov και στα ανατολικά της Gulyaipole. Σύμφωνα με το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριά στην οριογραμμή των επαρχιών της κατεχόμενης Χερσώνας και της Ζαπορίζια.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...