Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Κιλελέρ, Αρκαδία, Αχαΐα, Θάσο, Καστοριά και Ιωάννινα

Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στο Σχίνο Κορινθίας
Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στο Σχίνο Κορινθίας / Πηγή: Eurokinissi

Σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές στο Καλό Νερό Κιλελέρ, την Κυπαρίσσια Μεγαλόπολης, το Κάτω Μαυρίκι Αιγιαλείας, τη Θάσο, τον Ανατολικό Γράμμο και την Αμφιθέα Περάματος Ιωαννίνων.

Η πιο δύσκολη πυρκαγιά, όπως φαίνεται από το «βάρος» που έχει ρίξει η Πυροσβεστική, είναι αυτή στην περιοχή Καλό Νερό στο Κιλελέρ Λάρισας. Το μέτωπο  κατακαίει ότι βρει στο πέρασμά του στο όρος «Καραντάου» και έχει προκαλέσει καταστροφές σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. Με την απόσυρση των εναέριων μέσων που επιχειρούσαν (τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη) λόγω της νύχτας, η προσπάθεια «πέφτει» στους 83 πυροσβέστες που επιχειρούν με 27 οχήματα και τις τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που βρίσκονται στο σημείο.

Δύο είναι οι φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο και ειδικότερα σε Κυπαρίσσια Μεγαλόπολης και Κάτω Μαυρίκι Αιγιαλείας Αχαΐας. Στην πρώτη, που σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων φέρεται να ξεκίνησε από πυλώνα της ΔΕΗ και έκαιγε δασική έκταση, επιχειρούσαν 42 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,  ενώ δύο ώρες αργότερα  εκδηλώθηκε φωτιά στο Κάτω Μαυρίκι Αιγιαλείας.

Η τελευταία πυρκαγιά που ξέσπασε είναι στην Θάσο, όπου επιχειρούν 35 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα Γιάννενα, στην περιοχή Αμφιθέα Περάματος, η οποία έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Σε εξέλιξη παραμένει ακόμα η πυρκαγιά στην Καστοριά, στον Ανατολικό Γράμμο, στην περιοχή Καμπίτσιος στο Νεστόριο Καστοριάς, όπου επιχειρούν 53 υπάλληλοι της Πυροσβεστικής με 11 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Δείτε ακόμα...