Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Πόρτο Γερμενό και Πύργο

Πυρκαγιά στην Βάλμη Ηλείας, Κυριακή 3 Ιουλίου 2022.
(Φωτό αρχείου) (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Τρίτη σε Πόρτο Γερμενό και στην περιοχή Κορυφή του Πύργου Ηλείας, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Πόρτο Γερμενό βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, ωστόσο σύμφωνα με την πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σε σχέση με χθες. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 150 πυροσβέστες και 42 οχήματα και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στην Ηλεία, σε εξέλιξη είναι η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή. Ενώ με το πρώτο φως της ημέρας δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο άρχισαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού στο σημείο της φωτιάς.

Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται από 60 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Πυροσβέστες - Πυρκαγιά στο Μαρμάρι Εύβοιας. Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021
Φώτο Αρχείου / Πυρκαγιά στο Μαρμάρι Εύβοιας. Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 (EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Στα υπόλοιπα μέτωπα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η κατάσταση έχει ως εξής:

Στην Κέα, στην περιοχή Χάλαρα, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, όπως και στο Κρανίδι Αργολίδας.

Στην Φωκίδα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Ωστόσο τεράστιες είναι οι ζημιές που αφήνει πίσω της η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Σερνικάκι Φωκίδας και έφτασε να απειλεί ακόμα και την Ιτέα, φέρνοντας τους αγρότες σε απόγνωση καθώς είδαν χιλιάδες στρέμματα του ιστορικού ελαιώνα να γίνονται στάχτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, 3.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης και περίπου σε 9.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης έχουν καεί.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη στην Αχαία στην περιοχή Καλαμάκι. Ενώ υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται και η φωτιά στην Κορινθία στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.

Δείτε ακόμα...