Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι τρεις συλληφθέντες «σερίφηδες» που κυνηγούσαν μετανάστες

Πυροσβεστική - Στρατός - Πυρκαγιά - Περιοχή της Δαδιάς Έβρου - Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 - Δημιουργία αντιπυρικής ζώνης
Φώτο Αρχείου / ΕUROKINISSI

Σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν μετά την απολογία τους σε ανακριτή και εισαγγελέα, την Παρασκευή, οι τρεις συλληφθέντες για την παράνομη κράτηση 13 μεταναστών σε τρέιλερ στον Έβρο. Επιπλέον τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και αφαίρεση διαβατηρίου.

Υπήρξε διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα ως προς την προφυλάκισή τους και εντός 5 ημερών καλείται το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να αποφασίσει. Διώκονται για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο. Επιπλέον ο ιδιοκτήτης του οχήματος βαρύνεται και με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Επίσης, απολογήθηκαν οι 4 από τους 13 μετανάστες που αντιμετωπίζουν μία σειρά από αδικήματα και κατηγορίες και διώκονται για απόπειρα εμπρησμού και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ οι υπόλοιποι 8 Σύριοι και ένας Πακιστανός ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Οι 4 που απολογήθηκαν αρνήθηκαν κάθε κατηγορία περί απόπειρας εμπρησμού και κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα άγριου ξυλοδαρμού, όχι μόνο από τους τρεις συλληφθέντες, αλλά από ομάδα ατόμων.

Δείτε ακόμα...