Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Ουρά για τεστ κορονοϊού στην παραλία Θεσσαλονίκης 29-10-2020 / Eurokinissi

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού περνούν από τις 6 π.μ. της Παρασκευής οι ΠΕ Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς. Τίθενται στο επίπεδο 4 («αυξημένου κινδύνου») του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 ενεργά κρούσματα και πάνω από 4.000 στενές επαφές ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 32.5 έτη. Στην Λάρισα, τα ενεργά κρούσματα είναι 343 με τις στενές επαφές υπερδιπλάσιες, ενώ στην Ροδόπη υπάρχουν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές, με μέσο όρο ηλικίας νοσούντων τα 30 έτη.

Τα μέτρα που ισχύουν σε αυτές τις περιοχές -μεταξύ άλλων- είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:30 π.μ. έως τις 5 π.μ., η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητάς τους, καθώς και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Αναστέλλεται η λειτουργία Δικαστηρίων, Υποθηκοφυλακείων, Κτηματολογικών Γραφείων, Αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, σπηλαίων, ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων, κινηματογραφικών προβολών, προβών, τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γυρισμάτων.Κλειστά θα είναι κέντρα διασκέδασης, χώροι δεξιώσεων, catering, μπαρ, μουσικές σκηνές

Στην Εστίαση επιτρέπεται μόνο η λειτουργία υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα και διανομής προϊόντων (delivery)

Οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, όπως και τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ, τα ινστιτούτα αισθητικής κ.λπ., στις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στο επίπεδο 4, θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3.

Στο «πορτοκαλί» 9 περιοχές της Β. Ελλάδας

Στο «πορτοκαλί», επίπεδο 3 – αυξημένης επιτήρησης ανεβαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Κιλικίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Πιερίας και Ημαθίας. Για τις περιοχές αυτές προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Τέλος, η ΠΕ Αρκαδίας και Μεσσηνίας περνούν από το επίπεδο 1, («πράσινο»), στο επίπεδο 2, («κίτρινο»).

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...