Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στα Βίλια – οριοθετήθηκε στη Λαυρεωτική

Πυροσβεστικό αεροπλάνο - Canadair - Πυρκαγιά σε πευκοδάσος στα Βίλια, Αττικής
(Φωτό αρχείου) / Πηγή: Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη αλλά χωρίς ενιαίο μέτωπο είναι η πυρκαγιά στα Βίλια, όπου επιχειρούσαν 20 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων τα τρία ρωσικά, ενώ η πυρκαγιά στην Λαυρεωτική έχει οριοθετηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Δύσκολη θα είναι και αυτή η νύχτα για τα Βίλια, όπου, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, μαίνονται πολλές μεγάλες εστίες φωτιάς μέσα σε πυκνό δάσος και σε μια έκταση πολλών χιλιομέτρων. Οι εστίες, καίνε πυκνό παρθένο πευκοδάσος, σε μια περίμετρο πολλών χιλιομέτρων, ωστόσο σήμερα δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές και η κατάσταση είναι καλύτερη από χτες και σήμερα το πρωί, αλλά χαρακτηρίζεται ακόμα δύσκολη και επικίνδυνη ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, δύσκολη θα είναι και αυτή η νύχτα στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί ορισμένα διάσπαρτα σπίτια και αποθήκες.

Επειγόντως να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα στην πυρκαγιά στα Βίλλια για να μην έχουμε 2η Εύβοια μέσα στην Αττική δήλωσε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος βρέθηκε το πρωί στην περιοχή, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος. Ταυτόχρονα, σημείωσε την παντελή έλλειψη οποιοδήποτε μέσου και υποδομής για την προστασία των δασών.

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση και σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στη Λαυρεωτική, η οποία ουσιαστικά είναι οριοθετημένη, αλλά και εκεί υπάρχουν αναζωπυρώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Νωρίτερα, μια μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή του οικισμού Συντερίνα σήμανε συναγερμό, αλλά αντιμετωπίστηκε από τα εναέρια μέσα, ενώ έκαναν ρίψεις και τα δύο «Ιλιούσιν» που ήταν ήδη στον αέρα και ήδη η φωτιά έχει πέσει και καταβάλλεται προσπάθεια για την κατάσβεσή της.

50 δασικές πυρκαγιές σήμερα

Πενήντα νέες δασικές πυρκαγιές, εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, από ώρα 19:00 της 16-08-2021 έως ώρα 19:00 της 17-08-2021, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα. Οι περισσότερες νέες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...