Σε «σούπερ μάρκετ Υγείας» μετατρέπονται τα δημόσια νοσοκομεία

Με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή βαθαίνει η εμπορευματοποίηση της υγείας του λαού, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, ο οποίος ανέφερε ότι η ρίζα του κακού είναι ότι η Υγεία του λαού αντιμετωπίζεται ως ένα ακόμα εμπόρευμα.

Όπως σημείωσε, με το σχέδιο νόμου προστίθεται ένας ακόμα κρίκος στην μεγάλη αλυσίδα τέτοιων νομοθετημάτων με τα οποία ο λαός διπλοπληρώνει για την υγεία του. Προηγήθηκαν περικοπές κρατικών παροχών στην Υγεία, συγχωνεύτηκαν και καταργήθηκαν νοσοκομεία και μονάδες ΠΦΥ, δημιουργήθηκαν απίστευτες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό με τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.

Και τα επιχειρήματα όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν ήταν κοινά, επισήμανε ο Γ. Δελής. Αφηγήματα όπως η καταπολέμηση της σπατάλης, το νοικοκύρεμα των νοσοκομείων επιχείρησαν να ενοχοποιήσουν το δικαίωμα του λαού στην δωρεάν Υγεία.

Αναφερόμενος στην πρόβλεψη για λειτουργία απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε πώς τα δημόσια νοσοκομεία γίνονται «σούπερ μάρκετ Υγείας». Μάλιστα, ανέφερε ότι πρόκειται για νόμο του ΠΑΣΟΚ από το 2001 τον οποίο η ΝΔ ενεργοποιεί σήμερα, και τον οποίο άφησε άθικτο η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Δελής, οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται ότι όλα τα αστικά κόμματα παρά τους καβγάδες στηρίζουν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις και προκαλούν ξεδιάντροπα τον λαό που έχει χρυσοπληρώσει με φορολογία, εισφορές και χαράτσια.

Σημείωσε επίσης πώς, αν οι κυβερνήσεις ανησυχούσαν για τις αναμονές στα χειρουργεία θα έκαναν προσλήψεις, θα έφτιαχναν περισσότερες υποδομές, αλλά αυτά απαιτούν χρήματα που τσιγκουνεύονται για την υγεία του λαού. Αντίθετα, δεν τσιγκουνεύονται καθόλου για το ΝΑΤΟ και τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως αυτούς της Ενέργειας, των ΑΠΕ.

Κλείνοντας αναφερόμενος στην ακρίβεια, ξεκαθάρισε πώς η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ «τα λέει ξάστερα»: Καταργείται τώρα η ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, καταργείται το χρηματιστήριο ενέργειας, καταργείται το τέλος που πάει στις τσέπες των αρπακτικών των ΑΠΕ, καταργούνται οι έμμεσοι φόροι στην ενέργεια. «Αυτά αποτελούν στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης για τα λαϊκά νοικοκυριά από την ακρίβεια», κατέληξε ο Γ. Δελής.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...