ΣΕΓΑΣ: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Πάτρα

Πάτρα - Παμπελοποννησιακό Στάδιο
Πάτρα – Παμπελοποννησιακό Στάδιο / Πηγή: Eurokinissi

Το κορυφαίο εγχώριο γεγονός της σεζόν ξεκίνησε στην Πάτρα, παρά τα όποια προβλήματα δημιούργησε η πανδημία στο χώρο του αθλητισμού. Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών του ΣΕΓΑΣ.

Η διεξαγωγή αγώνων με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ, ωστόσο το σημαντικότερο όλων είναι πως η ομοσπονδία κατάφερε να υλοποιήσει το αγωνιστικό της πρόγραμμα και να δώσει την ευκαιρία στους αθλητές όλων των κατηγοριών να έχουν μια ικανοποιητική  – για τα δεδομένα – σεζόν.

Το διάστημα της καραντίνας δημιούργησε αρκετά προβλήματα σε αθλητές και αθλήτριες, πολλοί από τους οποίους αναγκάστηκαν να ολοκληρώσουν τη σεζόν, πριν ακόμη την ξεκινήσουν. Αρκετά δυνατά ονόματα απουσιάζουν από τη διοργάνωση. Ωστόσο είναι πολλοί αυτοί που είναι στην Πάτρα και είναι έτοιμοι για εξαιρετικές εμφανίσεις.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του πανελληνίου πρωταθλήματος

Κώστας Δουβαλίδης, 110μ εμπόδια: «Δεν έφυγα καλά στην εκκίνηση διαφορετικά θα είχα καλύτερη επίδοση από το 13.49. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Έκανα πολύ καλή προετοιμασία τον χειμώνα και σίγουρα θα έβγαιναν πολύ καλές επιδόσεις στη συνέχεια. Προετοιμαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς και με την στήριξη της Ομοσπονδίας και των χορηγών κάναμε πολύ καλή προετοιμασία στη Νότια Αφρική. Ήρθε όμως η καραντίνα και με διέλυσε, ουσιαστικά δεν έχω ακόμη συνέλθει. Έκανα φέτος 4 κούρσες και έφτασα στο 13.49. Κλείνει η χρονιά για μένα εδώ. Τώρα ξεκούραση και στη συνέχεια προετοιμασία για την επόμενη, την Ολυμπιακή χρονιά, με καλή προετοιμασία πάντα με τη στήριξη της Ομοσπονδίας».

Κυριάκος Ζώτος, σφαιροβολία:  «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με αρκετά έντονο συναγωνισμό. Μας έλειψε ο Σκαρβέλης για να υπερασπιστεί τον τίτλο του και πιθανώς να «έβγαιναν» καλύτερες επιδόσεις. Δύσκολη και περίεργη χρονιά και φυσικά μας επηρέασε η καραντίνα. Προσπαθούσαμε να γυμναστούμε στα χωράφια κάνοντας διάφορες πατέντες».

Αναΐς Καραγιάννη (ΑΕΚ), 100μ εμπόδια: «Είμαι πανευτυχής, δεν μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά μου, πετάω… Μετά από μια δύσκολη περίοδο (χειρουργείο πέρυσι, πανδημία, καραντίνα) καταφέραμε με τον προπονητή μου τον οποίο ευχαριστώ για όλα (σσ Γ Παναγιωτόπουλος) και ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα και φτάσαμε σήμερα έδωσε αυτό το ατομικό ρεκόρ το οποίο κυνηγούσα όλη τη χρονιά και βγήκε στην κατάλληλη στιγμή, έκανα τρεις φορές 13.50. Ο Συναγωνισμός με την Σαμάνη με βοήθησε πολύ και έκανα μια πολύ καλή κούρσα.»

ΣΕΓΑΣ - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών 2020 - Πάτρα - Παμπελοποννησιακό Στάδιο
Ελίνα Τζέγκο – ΣΕΓΑΣ – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών 2020 – Πάτρα – Παμπελοποννησιακό Στάδιο / Πηγή: Eurokinissi

Ελίνα Τζένγκο, ακοντισμός (ΑΣ Κένταυος): «Ενα ρεκόρ ακόμη θα είχαμε σήμερα αλλά βγήκε άκυρη η πρώτη βολή μου που σίγουρα ήταν πάνω από το ρεκόρ. Όμως δεν πειράζει είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο με το παγκόσμιο ρεκόρ. Τώρα θα ξεκουραστώ λίγο και θα αρχίσουμε προετοιμασία για τη νέα χρονιά με στόχο βέβαια του Ολυμπιακούς Αγώνες.»


Η διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΕΡΤ sports από τις 19.00 τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...