Σειρά περιστατικών με Τουρκικές Ακταιωρούς στην Μυτιλήνη

ΣΕΙΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΚΤΑΙΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ (EUROKINISSI/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ)

Όπως μεταδίδει το Λιμενικό Σώμα σειρά τουρκικών προκλήσεων σημειώθηκαν στη Μυτιλήνη σήμερα από τουρκικής πλευράς.

Μία τουρκική ακταιωρός εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και παρενόχλησε περιπολικό σκάφος του Λιμενικό Σώματος.

Παράλληλα, σε δεύτερο περιστατικό στην ίδια θαλάσσια περιοχή, μία άλλη τουρκική ακταιωρός εντοπίστηκε να συνοδεύει μία λέμβο στην οποία επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες. Εντοπίστηκε από πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας μαζί του, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Η λέμβος, δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυνελέγησαν τελικά από άλλη τουρκική ακταιωρό και ενώ η πρώτη είχε ήδη αποχωρήσει από την περιοχή, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Ακόμη ένα, τρίτο, περιστατικό κατεγράφη στην ίδια θαλάσσια περιοχή όπως ενημερώνει το Λιμενικό Σώμα. Άλλη λέμβος εντοπίστηκε να κινείται εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, αλλά πλησίον της οριογραμμής.Η λέμβος προσεγγίστηκε από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες επιχείρησαν να την ωθήσουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ανεπιτυχώς. Τελικά, οι επιβαίνοντες της λέμβου περισυνελέγησαν από τις τουρκικές ακταιωρούς, κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεων από την ελληνική πλευρά.

Δείτε ακόμα...