Σερβία: Ανεβαίνει η αντιπαράθεση για την υιοθέτηση ή μη της πολιτικής κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Viktor Kruchinin TASS
Viktor Kruchinin TASS

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, το Κίνημα των Σοσιαλιστών (PS) της Σερβίας, με επικεφαλής τον Aleksandar Vulin, διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ασφαλείας, ζήτησε την απόλυση του υπουργού Οικονομίας Ράντε Μπάστα, ο οποίος ζήτησε η Σερβία να ενταχθεί στην πολιτική των αντιρωσικών κυρώσεων.

«Τώρα, που χρειαζόμαστε ενότητα, ο Μπάστα επιδιώκει να διχάσει την κυβέρνηση της Σερβίας σχετικά με το θέμα της ένταξης στις παράνομες κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι ντροπή που ο Μπάστα κρύβεται πίσω από τον Προέδρο της Σερβίας, προκειμένου να υπονομευτεί η ανεξαρτησία και η ουδετερότητα, που προστατεύει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς τόσο από τους ξένους όσο και από τέτοιους εγχώριους δειλούς», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα. «Περιμένουμε ότι ο Μπάστα θα δείξει με την παραίτησή του από την κυβέρνηση τη διαφωνία του ενάντια στην ανεξάρτητη, ουδέτερη και φιλελεύθερη πολιτική της Σερβίας μας. Το Κίνημα των Σοσιαλιστών, αντιτίθεται στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Νωρίτερα, ο Μπάστα υποστήριξε ότι η Σερβία «πληρώνει ήδη υψηλό τίμημα για τη μη επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας» και κάλεσε το κράτος να ενταχθεί στην πολιτική κυρώσεων. Κάλεσε επίσης όλους τους υπουργούς να μιλήσουν για αυτό το θέμα.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα υπογράμμισε ότι «σε περίπτωση που η Σερβία επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η πίεση των ΗΠΑ δεν θα σταματήσει, αλλά θα ενισχυθεί», προσθέτοντας ότι «σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία πάντα σέβεται τη Σερβία και τον λαό της».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...