Σφοδρές μάχες ανάμεσα στις ρωσικές και τις ουκρανικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ

Οι σφοδρές μάχες ανάμεσα στις ρωσικές και τις ουκρανικές δυνάμεις σε όλο το μήκος του μετώπου των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία μαίνονται ακατάπαυστα, με την πολιορκία του Μπαχμούτ να συνεχίζεται, την ώρα που ο ουκρανικός στρατός επιχειρεί αντεπιθέσεις και σε άλλες περιοχές.

Μία από αυτές είναι η Χερσώνα, σύμφωνα με τοπικούς φιλορώσους αξιωματούχους. Όπως είπε ο εκτελών χρέη περιφερειάρχη Βλαντιμίρ Σάλντο σε συνέντευξή του στο TASS, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπολύουν συνεχείς βομβαρδισμούς, ωστόσο εκτίμησε ότι η ουκρανική επίθεση στην περιοχή «είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει» και η περιοχή «θα επιστρέψει σύντομα υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων». Ο ουκρανικός στρατός δεν βασίζεται πλέον στην υποστήριξη του τοπικού πληθυσμού, καθώς «οι άνθρωποι κατάλαβαν επιτέλους ποιος είναι ποιος», δήλωσε ο Σάλντο.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι κάτοικοι της Χερσώνας που είχαν εκκενωθεί στο παρελθόν από τοποθεσίες στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους, παρά τους συνεχιζόμενους ουκρανικούς βομβαρδισμούς.

Παράλληλα, ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης της πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ, Αντρέι Μαρότσκο, δήλωσε σήμερα στο TASS ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δει μια αύξηση στις δραστηριότητες των ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης κατά μήκος της γραμμής Σβάτοβο και Κρεμέναγια, ένα από τα κύρια μέτωπα των μαχών στο Λουγκάνσκ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες ότι το μέλλον της χώρας του εξαρτάται από την έκβαση των μαχών σε στρατηγικής σημασίας περιοχές στο ανατολικό μέτωπο.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στα ανατολικά – είναι πολύ οδυνηρό. Πρέπει να καταστρέψουμε τη στρατιωτική δύναμη του εχθρού. Και θα την καταστρέψουμε», είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι στο καθιερωμένο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...