Σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση για το επίδομα παραμεθορίου των στελεχών του 15ου Συντάγματος Πεζικού

Φαντάροι - άσκηση
Πηγή: Eurokinissi

Το ΚΚΕ με τρεις (3) Ερωτήσεις στη Βουλή μέσα στο 2020 έχει ζητήσει την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των στελεχών που υπηρετούν στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καστοριά οι οποίοι δεν λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίου σε αντίθεση με το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εργάζεται στον ίδιο χώρο και το στρατιωτικό προσωπικό της Μονάδας Πεζικού που επίσης υπηρετεί εκεί.

Η κυβέρνηση κάθε φορά “πετάει την μπάλα στην εξέδρα”. Πρώτα λέγοντας ότι δεν δικαιούνται το επίδομα τα στελέχη ενός Συντάγματος σε αντίθεση με αυτά μίας Μονάδας. Μετά λέγοντας ότι τα στελέχη των ΕΔ δεν διέπονται από το ίδιο μισθολογικό καθεστώς με τους δημοσίους υπαλλήλους και πετάει το μπαλάκι από το ένα υπουργείο στο άλλο. Τέλος, με το επιχείρημα ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν έχει να κάνει με τη δυσκολία πρόσβασης σε μια περιοχή και δεν αφορά όλες τις παραμεθόριες περιοχές.

Το ΚΚΕ επανήλθε με νέα ερώτηση στις 14 Απρίλη του 2021 στην οποία αναδεικνύει όλες τις παλινωδίες της κυβέρνησης και το αβάσιμο των -ούτως ή άλλως αντικρουόμενων- επιχειρημάτων της. Ζητάει να δοθεί, επιτέλους, το επίδομα που δικαιούνται οι στρατιωτικοί με βάση την υπηρεσία τους σε Σύνταγμα Προκάλυψης, όπως είναι το 15ο Σύνταγμα Πεζικού.

Η κυβέρνηση όμως απαξιεί όχι μόνο να δώσει λύση και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των στελεχών αλλά και να απαντήσει ξεκάθαρα στην κριτική του ΚΚΕ. Για την ακρίβεια, στην απάντηση που έδωσε στην τελευταία Ερώτηση του ΚΚΕ το μόνο που έκανε ήταν να παραπέμψει στις παλαιότερες απαντήσεις της.

Μάλλον στην κυβέρνηση “δεν είδαν, δεν άκουσαν” τίποτα από αυτά που κατήγγειλε το ΚΚΕ.

Δείτε ακόμα...