Σίδνεϊ: Δύο μήνες λοκντάουν

Αυστραλία-Χάρτης

Οι περιορισμοί θα ενισχυθούν στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας η οποία μπαίνει στην όγδοη εβδομάδα λοκντάουν, ανακοίνωσαν σήμερα Σάββατο οι αρχές, σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται για “την πιο ανησυχητική ημέρα από την έναρξη της πανδημίας”.

Η Αυστραλία, που είχε γλιτώσει για αρκετό καιρό από την πανδημία, πλήττεται από μια έξαρση των μολύνσεων, που οφείλονται στη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία απειλεί τη στρατηγική της “μηδενικής Covid”.

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας βρίσκονται υπό περιορισμό, κυρίως στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, καθώς και στην πρωτεύουσα Καμπέρα.

Από μεθαύριο, Δευτέρα οι πολίτες που δεν συμμορφώνονται με τους δρακόντειους περιορισμούς θα κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα, με τα μέτρα να μην έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να ανακόψουν την εξάπλωση της επιδημίας.

Τα περιοριστικά μέτρα επεκτάθηκαν επίσης στο σύνολο της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας για πρώτη φορά φέτος. Τέθηκαν σε ισχύ σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) για τουλάχιστον επτά ημέρες.

Δείτε ακόμα...