Σιέρα Λεόνε: Τουλάχιστον 99 νεκροί και 100 τραυματίες από έκρηξη βυτιοφόρου

Έκρηξη βυτιοφόρου στη Σιέρα Λεόνε

Τουλάχιστον 99 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε αργά το βράδυ της Παρασκευής όταν ένα βυτιοφόρο με καύσιμα εξερράγη μετά από σύγκρουση, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και κλινικές σε όλη την πρωτεύουσα, δήλωσε στο Reuters η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Αμάρα Τζαμπάι.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί για να συλλέξουν καύσιμα που διέρρεαν από το όχημα που έσπασε, είπε η Ιβόν Άκι-Σόγιερ, δήμαρχος της πόλης του λιμανιού, σε μια ανάρτηση στο Facebook, αν και η ανάρτηση αυτή τροποποιήθηκε αργότερα για να αφαιρεθεί η αναφορά.

«Έχουμε τόσα θύματα, καμένα πτώματα», είπε η Brima Bureh Sesay, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών, σε ένα βίντεο από τη σκηνή που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο. «Είναι ένα τρομερό, τρομερό ατύχημα».

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο λίγο μετά την έκρηξη έδειχναν ανθρώπους να τρέχουν μέσα από σύννεφα πυκνού καπνού καθώς μεγάλες φωτιές φώτιζαν τον νυχτερινό ουρανό. Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επαληθεύσει τις εικόνες, αλλά αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τη φρίκη.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...