Σημαντική αύξηση της αποστολής όπλων στην Ουκρανία από δυτικά κράτη

Αποστολή ΝΑΤΟικού οπλισμού στην Ουκρανία
Φώτο αρχείου / Πύραυλοι Javelin – Αποστολή ΝΑΤΟικού οπλισμού στην Ουκρανία – Μάης 2022

Οι δυτικές χώρες έχουν πρόσφατα αυξήσει σημαντικά τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία. Μάλιστα, στο Κίεβο δίνεται απεριόριστη ποσότητα όπλων», είπε ο Βλαντιμίρ Νόβικοφ αξιωματικός του ρωσικού στρατού.

«Αν παλαιότερα αυτές ήταν κρυφές προμήθειες, τώρα εισάγονται ήδη ανοιχτά, στην πραγματικότητα, σε απεριόριστες ποσότητες», σημείωσε ο Βλ. Νόβικοφ στο RIA Novosti.

Ανέφερε ότι ακόμη και τέτοιες προμήθειες όπλων δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα, αλλά εξακολουθούν να δημιουργούν δυσκολίες στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι οι ΗΠΑ μεταφέρουν στην Ουκρανία πυραύλους κατά των ραντάρ. Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση αμερικανικών πυραύλων στην Ουκρανία, σχεδιασμένων για την καταστροφή ραντάρ, εμφανίστηκαν στις αρχές Αυγούστου.

Λίγες μέρες αργότερα, αξιωματούχος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε ότι οι πύραυλοι της σειράς HARM περιλαμβάνονταν όντως στην προμήθεια αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία.

Όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων ετοιμάζονται να στείλουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο, δήλωσαν χθες Πέμπτη τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...