Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης

Πηγή: EUROKINISSI

Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποδοχή των αιτήσεων για την επιδότηση των καυσίμων, που ανακοίνωσε πριν από σχεδόν ένα μήνα η κυβέρνηση επιχειρώντας με ένα πενιχρό ποσό, που κυμαίνεται από 40-55 ευρώ, να ξεγελάσει τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από τις υπέρογκες αυξήσεις στα καύσιμα.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ανάλογα με τον ΑΦΜ. Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας περιγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και σύμφωνα με την οποία οι αιτήσεις των δικαιούχων στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ τους.

Συγκεκριμένα,

– 26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1

– 27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3

– 28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5

– 29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7

– 30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9

Από την 1/5/2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ των φυσικών προσώπων. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα γίνεται με χρήση των κωδικών TaxisNet.

Τα ποσά που προβλέπονται είναι:

  • 50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Θάσου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
  • 40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.
  • Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε (5) ευρώ.

Δικαιούχοι είναι μισθωτοί, δημόσιοι υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...