Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στον νόμο – έκτρωμα, στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα

Σήμερα, Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ. πραγματοποιείται η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, με σύνθημα «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα. Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή».

Με τη συγκέντρωση κορυφώνεται μια πολύμορφη δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ, με τις Οργανώσεις, τα μέλη και τους φίλους να φτάνουν με το κάλεσμα του ΠΓ της ΚΕ σε χιλιάδες εργαζόμενους, στο Λεκανοπέδιο και σε όλη τη χώρα, κάνοντας τη νύχτα μέρα για την όσο το δυνατόν πιο μαζική συμμετοχή.

Το μήνυμα του μαζικού ξεσηκωμού των εργαζομένων, της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών δίνεται πλατιά σήμερα και αύριο, από τις ανοιχτές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Με αφορμή το νομοσχέδιο, το ΚΚΕ ανοίγει «στα γεμάτα» τη συζήτηση με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ότι γράφτηκε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και της ΕΕ. Οτι αποτελεί προαπαιτούμενο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, που είναι «φιλική» για τα κέρδη και «εχθρική» για τις λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα. Που προϋποθέτει ένταση της εκμετάλλευσης, όπως γίνεται τώρα με τα μέτρα για τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τα νέα εμπόδια στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση.

Αποκαλύπτει ταυτόχρονα τη μεγάλη αντίφαση που συμπυκνώνεται και σ’ αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα: Ενώ σήμερα υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες να ζήσει ο λαός καλύτερα, με πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για την εργατική τάξη, η ζωή του γίνεται όλο και χειρότερη και καλείται να ξεγράψει δικαιώματα, να συμβιβαστεί με τη δουλειά ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί.


Οι συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις

Σήμερα Πέμπτη:

— Στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο στις 19.30, θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

— Στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου στις 19.30, θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

— Στα Γιάννενα, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

— Στον Βόλο, στην παραλία στις 20.00, θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

— Στη Λιβαδειά, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 19.30, θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο Παρασκευή:

— Στη Χαλκίδα, στην προβλήτα του Αγ. Νικολάου στις 20.00, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

— Στη Λάρισα, στην κεντρική πλατεία στις 19.30, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...