Σήμερα ο νέος γύρος συνομιλιών Ουκρανίας – Ρωσίας

Ρωσία Ουκρανία διαπραγματεύσεις
Πηγή φώτο: twitter

Σήμερα, στις 10.30 π.μ. ώρα Κιέβου (και ώρα Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, την ώρα που οι Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να συγκεντρώνονται έξω από το Κίεβο. Όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, Αντόν Γκερασένκο, οι συνομιλίες θα γίνουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την ίδια ώρα το ουκρανικό επιτελείο άμυνας αναφέρει ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να εδραιώσουν τις θέσεις τους στις περιοχές που έχουν καταλάβει, τόσο στις περιοχές γύρω από το Κίεβο όσο και στην υπόλοιπη Ουκρανία, ενώ ισχυρίζεται ότι πρέπει να αναμένονται νέες επιθέσεις στο Χάρκοβο, στη Σούμι και στο Μπρόβαρι, προάστιο του Κιέβου.

Ο ρωσικός στρατός προχώρησε 11 χιλιόμετρα, δήλωσε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Μίλησε επίσης για την καταστροφή 3.920 ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων υποδομής. 

Στο προάστιο Ομπλόν της Ουκρανικής πρωτεύουσας, βομβαρδίστηκε τα ξημερώματα μια πολυκατοικία. Όπως μετέδωσε η κρατική ουκρανική τηλεόραση τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν.

Στην περιφέρεια Λουγκάνσκ (ανατολικά), οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην προέλαση προς το Σεβεροντονιέτσκ. Στις πόλεις Τοπόλσκε και Σπακίβκα, στην περιφέρεια της Χαρκίβ, υπέστησαν απώλειες και υποχώρησαν, σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο.

Ρωσική επίθεση εναντίον στρατοπέδου εκπαίδευσης κοντά στην πόλη Λβιβ (δυτικά) χθες είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 35 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 134, σύμφωνα με το Κίεβο. Η Μόσχα, από την πλευρά της, έκανε λόγο για κάπου 180 νεκρούς.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...