Σήμερα στο Γαλατά το τελευταίο αντίο στον σ. Γιώργο Ροΐδη αντιναύαρχο ε.α. ΠΝ

Σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Γαλατά Τροιζηνίας, συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον σ. Γιώργο Ροΐδη αντιναύαρχο ε.α. ΠΝ, που έφυγε απ’ τη ζωή την Τρίτη 3 Μαΐου.

Η συντακτική επιτροπή του alt.gr, τον αποχαιρετά με βαθιά θλίψη.

Ο Γιώργος Ροΐδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων μπήκε το 1972 και αποφοίτησε με το βαθμό του Σημαιοφόρου το 1976. Αποστρατεύτηκε από το Πολεμικό Ναυτικό το 2004.

Μετά την αποστρατεία του μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ αγωνίστηκε για το δίκιο του λαού και το σοσιαλισμό. Στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ανέπτυξε δραστηριότητα στο αντιπολεμικό και φιλειρηνικό κίνημα και συμμετείχε στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ). Ακόμη αγωνιστική δραστηριότητα ανέπτυξε με την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ). Διετέλεσε πρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και πρόεδρος της εταιρείας “Ελληνικά Συστήματα Παραγωγής Πολιτικών Προϊόντων”.

Από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της ιστοσελίδας μας, υπήρξε συνεχής και αδιάλειπτη η παρουσία του με αρθρογραφία, ανακοινώσεις, παρεμβάσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τους απόστρατους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θα μας λείψουν οι γνώσεις, η γνώμη και η πολύχρονη εμπειρία σου, για θέματα που απασχολούν το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συντακτική επιτροπή του alt.gr σύσσωμη αποτίει φόρο τιμής στο ναύαρχο και σεμνό αγωνιστή Γιώργο Ροίδη.

Εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη γυναίκα του, τα παιδιά του και στους οικείους του.

Δείτε ακόμα...