Σήμερα τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για ΣΣΕ με αυξήσεις, σύγχρονα δικαιώματα και μέτρα προστασίας της υγείας

Διαδηλώνουν σήμερα, με πανεργατικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργαζόμενοι από κάθε κλάδο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαζικοί φορείς και σύλλογοι φοιτητών, στέλνοντας μήνυμα αγώνα ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και διεκδικώντας σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Οι κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται τις επόμενες μέρες σε πόλεις όλης της χώρας, στόχος είναι να συνενωθούν σε ένα μεγάλο πανεργατικό απεργιακό μέτωπο, κάτι που βρέθηκε και στο επίκεντρο των μαζικών συσκέψεων που οργανώθηκαν σε μια σειρά περιοχές από τις αρχές Οκτώβρη. Σε αυτές, με αφετηρία τη μαζική σύσκεψη στο «Σπόρτιγκ», συμμετείχαν περισσότερες από 400 πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, πολλές από αυτές για πρώτη φορά, δείχνοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν για την κλιμάκωση της πάλης.

Στην κατεύθυνση αυτή, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα συντονίζουν τον αγωνιστικό τους βηματισμό, θέτουν στο επίκεντρο τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, για κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για προστασία της συνδικαλιστικής δράσης. Μέτωπα πάλης που συγκρούονται με τον πυρήνα των αντεργατικών μέτρων όλων των κυβερνήσεων, και ειδικά με τον πρόσφατο νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη.

Κάλεσμα συμμετοχής στο αποψινό συλλαλητήριο έχει απευθύνει επίσης το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο συλλαλητήριο στην Αθήνα θα συμμετέχει και η ΚΕΘΑ.

Ταυτόχρονα οργανώνονται και οι απεργίες σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς. Με πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 4 Νοέμβρη η Ομοσπονδία Οικοδόμων διεκδικεί την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και βελτίωση των όρων δουλειάς. Οι οικοδόμοι διεκδικούν μεταξύ άλλων: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις. Κατώτατο μεροκάματο εργάτη 50 ευρώ, βοηθού 53 ευρώ, τεχνίτη 56 ευρώ, ως βάση υπολογισμού για τη διαμόρφωση του μεροκάματου. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Οικονομική στήριξη εργαζομένων και ανέργων για την ανακούφιση από το μεγάλο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων. Να μείνει στα χαρτιά ο νόμος – έκτρωμα για τα Εργασιακά, την ποινικοποίηση των αγώνων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...