Σκέψεις, λίγο πριν τις κάλπες, γιατί δυνατό ΚΚΕ

Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ΠΝ ε.α, ΚΚΕ
Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ΠΝ ε.α

Οταν θα διαβάζονται αυτές οι γραμμές πιθανότατα θα είναι λίγες ώρες πριν απόστρατοι και εν ενεργεία στρατιωτικοί σταθούμε μπροστά στην κάλπη, όπως όλος ο λαός. Αυτές τις ώρες που απομένουν πρέπει:

 • Να αποκλείσουμε τυχόν σκέψη για αποχή ή λευκό επειδή ίσως έχουμε απογοητευτεί τόσα χρόνια από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που ψηφίζαμε. Ψήφο «τιμωρίας», αλλά και αγώνα και προοπτικής, αποτελεί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ.
 • Να αποκλείσουμε τυχόν σκέψη για ψήφο σε δήθεν προοδευτικούς. Γιατί δεν μπορεί να λογαριάζονται προοδευτικοί όσοι κυβέρνησαν με συγκεκριμένη πολιτική παρέα, με τους ΑΝΕΛ, ούτε οι χειροκροτητές των ταγμάτων Αζόφ, ούτε όσοι έχουν πάρε – δώσε με την κεντρική Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, τη γνωστή μας ΕΑΑΣ, που μνημόνευσε τον τέως σαν βασιλιά των Ελλήνων κ.λπ.!
 • Να αποκλείσουμε τυχόν σκέψη για ψήφο σε δήθεν αντισυστημικούς, που απλά προτείνουν μικροβελτιώσεις του ίδιου βάρβαρου συστήματος, προφανώς ανώδυνες για το ίδιο, ενώ είναι έτοιμοι να πάρουν υπουργικές καρέκλες.

Αυτές τις ώρες που απομένουν πρέπει:

 • Να μη δώσουμε βάση σε υποσχέσεις και προεκλογικές διακηρύξεις! Καμία εμπιστοσύνη στα λόγια τα ωραία τα μεγάλα! Τους ξέρουμε όλους! ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεσμεύονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς να λένε ότι αυτό περιλαμβάνει πάνω από 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέχρι το 2026.
 • Να μην ψηφίσουμε όσους στύβουν τον λαό για να πριμοδοτούν με χίλιους δυο τρόπους το ιδιωτικό μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο, από την Υγεία μέχρι τα τρένα, τα πλοία και τις κατασκευές, αυτούς που μετράνε «κέρδη και ζημιές» ενώ «εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».
 • Να μη ψηφίσουμε τα κόμματα που τα προηγούμενα χρόνια συναίνεσαν σε απολιγνιτοποίηση, χρηματιστήριο Ενέργειας, ΑΠΕ, Ταμείο Ανάκαμψης, ναυπηγεία, ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, εξοπλισμούς, αμερικανικές βάσεις κ.λπ.
 • Να μην ψηφίσουμε όσους έχουν κοινές στρατηγικές δεσμεύσεις με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.
 • Να μην ψηφίσουμε κανέναν από αυτούς που, προεκλογικά, σχεδόν δεν συζητούν ούτε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ούτε για τα οπλικά συστήματα που έχουν στείλει ή θα στείλουν μετά τις εκλογές, αδυνατίζοντας την άμυνα των νησιών. Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που μας έχουν εμπλέξει στον πόλεμο της Ουκρανίας και όσους συμφωνούν μαζί τους, εστιάζοντας στα ανταλλάγματα.
 • Να μην ψηφίσουμε εκείνους που βάφτισαν τα νησιά του Αιγαίου «ΝΑΤΟικά νησιά», ή όσους δεν έχουν κανένα «ταμπού» με τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο, δηλαδή στη μοιρασιά χωρίς κανόνες, για το «χατίρι» των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τα κέρδη των εγχώριων και ξένων ομίλων εξόρυξης, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων.
 • Να μην ψηφίσουμε ακόμη όσους βλέπουν με καλό μάτι μια συμφωνία στο Αιγαίο τύπου «Πρεσπών».
 • Να μην ψηφίσουμε όσους γέμισαν την Ελλάδα με αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις – ορμητήρια ιμπεριαλιστικών πολέμων, που παράλληλα αποτελούν στόχους αντιποίνων και καταστροφών. Με τη γενίκευση του πολέμου να είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο, δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα αυτοί που άνοιξαν τον δρόμο, χειροκρότησαν ή υπέγραψαν συμφωνίες με τους μακελάρηδες ξένων λαών.

Να ψηφίσουμε ΚΚΕ, γιατί οι εκλεγμένοι του δεν έχουν καμία σχέση με τη σαπίλα που εμφανίζεται κάθε τόσο σε άλλους πολιτικούς χώρους. Γιατί είναι το κόμμα που δεν μεταλλάσσεται πολιτικά. Να ψηφίσουμε ΚΚΕ, γιατί μόνο έτσι θα πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης που θα χρειαστούμε μετά τις εκλογές, για όλα τα θέματα, από τη λεγόμενη «καθημερινότητα» μέχρι τα Ελληνοτουρκικά και τον πόλεμο.

Αυτές τις ώρες που απομένουν πρέπει:

 • Να θυμόμαστε ότι το ΚΚΕ ήταν στο πλευρό εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αλλά και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων: Στρατευμένων, εν ενεργεία και αποστράτων. Ανέδειξαν προβλήματα, στηρίζοντας κάθε δίκαιη διεκδίκηση, απέναντι στο αντιλαϊκό κράτος και τις κυβερνήσεις των μνημονίων και της «δημοσιονομικής σταθερότητας». Να ψηφίσουμε ΚΚΕ, γιατί οι εκλεγμένοι του βρέθηκαν στο πλευρό λαϊκών ανθρώπων που το σπίτι τους κινδύνευε να το πάρουν οι τράπεζες και τα funds, ή σε φωτιές και πλημμύρες.
 • Να θυμόμαστε ποιος μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της όποιας επόμενης κυβέρνησης και όλοι μαζί να κάψουμε τα αντιλαϊκά σενάρια που ετοιμάζουν. Γιατί ετοιμάζεται:

— Μαζική έφοδος των funds και των τραπεζών στα σπίτια του λαού, και πρέπει να παλέψουμε για να μην πέσουν στα χέρια των «κορακιών». Εκεί οδηγούν οι νόμοι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την πρώτη κατοικία.

— Νέος κύκλος φοροληστείας του εργαζόμενου λαού.

— Νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, που δεν πρέπει να την πληρώσουν ξανά η εργατική τάξη και οι φτωχοί επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου.

 • Να σκεφτούμε ότι σταθερότητα για τον λαό, τη ζωή και τα δικαιώματά του σημαίνει πιο δυνατό ΚΚΕ.

Το Κόμμα μας έχει εκπέμψει εδώ και πολύ καιρό κάλεσμα συμπόρευσης σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, έστω κι αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας. Στο κάλεσμα αυτό έχει ήδη ανταποκριθεί μεγάλος αριθμός ατόμων που είτε κάποια στιγμή χωρίστηκαν οι δρόμοι μας, είτε προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. Τέτοιες περιπτώσεις μάλιστα έχουμε και στον χώρο των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ας κάνουμε λοιπόν το πρώτο βήμα μπροστά σ’ αυτήν την κάλπη, και σε όλες τις επόμενες εκλογές, ψηφίζοντας το ΚΚΕ! Στη συνέχεια να βαδίσουμε δίπλα – δίπλα στην οργάνωση των αγώνων που έρχονται, γιατί μόνο ο λαός, όλοι εμείς μαζί δηλαδή, μπορούμε να σώσουμε τον λαό.

Γιάννης ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ
Υποναύαρχος ΠΝ ε.α., υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΚΚΕ

(Αναδημοσίευση από τον Ριζοσπάστη)

Δείτε ακόμα...