Σλοβακία: Η κρατική εταιρεία Konstrukta Defence ανέλαβε την επισκευή ουκρανικών θωρακισμένων οχημάτων

Εγκαταστάσεις της Konstrukta Defence

Μια σλοβακική εταιρεία ανέλαβε να επισκευάζει τα κατεστραμμένα ουκρανικά θωρακισμένα οχήματα, κατόπιν αιτήματος του Κιέβου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο ’μυνας από την Μπρατισλάβα.

«Η κρατική εταιρεία Konstrukta-Defence σύναψε σύμβαση με την ουκρανική πλευρά για την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό ουκρανικού στρατιωτικού υλικού», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου ’Αμυνας Μαρτίνα Κόβαλ Κακασίκοβα.

Η πρώτη παρτίδα στρατιωτικού υλικού που θα σταλεί στη Σλοβακία από την Ουκρανία θα αφορά δεκάδες θωρακισμένα αναγνωριστικά οχήματα BRDM-2, διευκρίνισε. Ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ και ο υπουργός ’Αμυνας Γιάροσλαβ Ναντ είχαν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να βοηθήσουν την Ουκρανία να επισκευάσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό της.

Η Konstrukta-Defence εδρεύει στο Λιέσκοβετς, στην ανατολική Σλοβακία, και επισκευάζει οχήματα και υλικά κάθε είδους που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Παρόμοια βοήθεια προσέφερε τον περασμένο μήνα στην Ουκρανία και η Τσεχία. Σε πρώτη φάση, οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου Czechoslovak Group (CSG) θα αναλάβουν την επισκευή αρμάτων T-64, σοβιετικής κατασκευής, που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δείτε ακόμα...