Σλοβακία: Πολιτικά τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης κατά του Ρόμπερτ Φίτσο σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών

Ο Ρόμπερτ Φίτσο

Ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο είχε πολιτικά κίνητρα και είχε συμμετάσχει σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ωστόσο, ενήργησε μόνος του, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μάτους Σούτα Έστοκ, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Είναι ένας μοναχικός λύκος που ριζοσπαστικοποιήθηκε κατά την τελευταία περίοδο μετά τις προεδρικές εκλογές», είπε.  Σύμφωνα με τον υπουργό, ο δράστης απέδωσε τις πολιτικές διαφωνίες του με τον Φίτσο στην «διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, στην παρέμβαση στο έργο της δημόσιας τηλεόρασης και στην παραίτηση του προέδρου του δικαστικού συμβουλίου».

«Η σλοβακική αστυνομία εργάζεται με βάση ένα και μοναδικό σενάριο της επίθεσης και ο ύποπτος κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας εκ προμελέτης», δήλωσε ο υπουργός.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας, Πέτερ Πελεγκρίνι, δήλωσε ότι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Φίτσο, η κατάσταση του οποίου παραμένει «πολύ κρίσιμη».

«Μπορεί να μιλήσει, αλλά μόνο για κάποιες προτάσεις», τόνισε ο Πελεγκρίνι έξω από το νοσοκομείο στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου νοσηλεύεεται ο 59χρονος πρωθυπουργός. «Είναι πολύ, πολύ καταβεβλημένος. Η κατάσταση της υγείας του είναι ακόμα πολύ κρίσιμη».

Νωρίτερα σήμερα αξιωματούχος νοσοκομείου που νοσηλεύεται ο Φίτσο δήλωσε πως η κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού είναι σταθερή αλλά παραμένει «πολύ σοβαρή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...