Σμηνίτης: Να σταματήσει εδώ και τώρα η απαράδεκτη προσπάθεια δίωξης του συνάδελφου στρατευμένου

11η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (11η ΜΣΕΠ) Ζήρος Σητείας - Κρήτη
Φώτο Αρχείου / 11η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (11η ΜΣΕΠ) Ζήρος Σητείας – Κρήτη / Πηγή: HAF

Ως νέος στρατευμένος, εκφράζω την αμέριστη αλληλεγγύη μου στον συνάδελφο στρατευμένο του 6ου ΕΤΕΘ Ρόδου, ο οποίος καλείται με απαράδεκτο τρόπο, σύμφωνα με όσα δημόσια έχουν καταγγελθεί, να δώσει εξηγήσεις, επειδή ο ίδιος τάχθηκε περήφανα, παλικαρίσια απέναντι στον πόλεμο και εναντιώθηκε στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

Καταδικάζω την βαθιά αντιδραστική και επικίνδυνη προσπάθεια της κυβέρνησης και της στρατιωτικής διοίκησης, να τρομοκρατήσουν νέους που εκπληρώνουν το καθήκον τους υπηρετώντας την θητεία τους. Προσπαθώντας, στην συγκεκριμένη περίπτωση, να τιμωρήσουν σκόπιμα και παραδειγματικά έναν συνάδελφο ο οποίος έκανε την ηθική και αυτονόητη επιλογή να εκφράσει τις φιλειρηνικές του απόψεις. Προκειμένου να αποτρέψουν τέτοιες ελεύθερες εκφράσεις μέσα στις μονάδες μας και στα στρατόπεδα, καταφεύγουν, προφανώς αναστατωμένοι, σε απαράδεκτες κατασταλτικές μεθόδους, θέλοντας να εντείνουν το γενικότερο πλαίσιο καταστολής, επιβολής του φόβου και της σιωπής στη νεολαία.

Οι νέοι φαντάροι υπηρετούμε την θητεία μας, σε μια εποχή που η εμπλοκή της χώρας μας βαθαίνει στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με το ενδεχόμενο γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης να έρχεται όλο και πιο κοντά. Που η κατάσταση στο Αιγαίο «μυρίζει μπαρούτι», με τους επιχειρηματικούς ομίλους να παίρνουν και να δίνουν για το ποιος θα πρωτοκαρπωθεί τα πλούτη του.

Σε αυτή την κατάσταση, είμαστε εμείς οι πρώτοι που θα βγούμε μπροστά, χωρίς δεύτερες σκέψεις, να υπερασπιστούμε τον λαό μας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας!

Και ενόσω υπηρετούμε την θητεία μας, διατηρούμε όλα τα πολιτικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας και ελευθερίες, να εκφράζουμε τις απόψεις μας και τους προβληματισμούς μας! Δικαιώματα που είναι αδιαπραγμάτευτα και αδιαμφισβήτητα! Ο συνάδελφος στρατιώτης από το 6ο ΕΤΕΘ Ρόδου άσκησε το κατοχυρωμένο συνταγματικό του δικαίωμα, αυτό της ελεύθερης έκφρασης!

Η ελευθερία άποψης και έκφρασης του κάθε νέου δεν διώκεται, δεν ποινικοποιείται! Ούτε μπορεί ποτέ να γίνει αυτό! Πουθενά δεν προβλέπεται η «σιγή ιχθύος» που πολύ θα ήθελαν στην κυβέρνηση να επικρατεί στους φαντάρους! Και αν νομίζουν ότι μας φιμώνουν ή τάχα μας τρομάζουν, μάλλον να το ξανασκεφτούν.

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!

Να σταματήσει εδώ και τώρα η απαράδεκτη προσπάθεια δίωξης του συνάδελφου στρατευμένου , για την περήφανη στάση του απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της πατρίδας μας σε αυτόν!

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά! Έχουν δικαιώματα πολιτικά!

Σμηνίτης ΜΕΤΕ, Καραγκαδάκης Νίκος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...