Σμύρνη: Οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στην Τουρκία στον Απ. Τζιτζικώστα – Καταδικάζει έντονα το ελληνικό ΥΠΕΞ

Το Υπουργείο Εξωτερικών
Το Υπουργείο Εξωτερικών/Πηγή: Eurokinissi

Την είσοδο στην Τουρκία αρνήθηκαν οι αρχές της χώρας στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος ταξίδεψε ακτοπλοϊκώς στη Σμύρνη, από την Θεσσαλονίκη, για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Απ. Τζιτζικώστας έφτασε στις 10 π.μ.στο λιμάνι της Σμύρνης, όταν οι τουρκικές Αρχές τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να αποβιβαστεί, χωρίς ωστόσο να του δίνουν μια σαφή απάντηση και παρέμεινε σε ένα γραφείο για έξι ώρες. Για το περιστατικό ενημερώθηκε, η ελληνική κυβέρνηση, η πρεσβεία της Ελλάδα στην Άγκυρα, το προξενείο της Σμύρνης και η ΕΕ, ενώ ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον», προσθέτει.

«Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών», καταλήγει.

Δείτε ακόμα...