Σολτς: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν βαρύ κόστος για τη γερμανική οικονομία

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς παραδέχτηκε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας έχουν βαρύ κόστος για τη γερμανική οικονομία, ισχυρίστηκε ωστόσο ότι το τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει, αν η Ρωσία τα καταφέρει στην Ουκρανία, θα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Μιλώντας χθες, Κυριακή, στα εγκαίνια της εμπορικής έκθεσης «Hannover Messe» ο Σολτς είπε αρχικά ότι «οι κυρώσεις πλήττουν σκληρά τη ρωσική ηγεσία και τη ρωσική οικονομία και γίνεται όλο και πιο δύσκολο κάθε μέρα» και συμπλήρωσε ότι «ταυτόχρονα, διασφαλίζουμε ότι (οι κυρώσεις) δεν πλήττουν εμάς και τους εταίρους μας στην Ευρώπη πιο σκληρά από τη Ρωσία».

Στη συνέχεια είπε ότι «είναι καλό που οι επιχειρήσεις υποστηρίζουν αυτήν την πολιτική. Γνωρίζω ότι συνεπάγεται οικονομικές απώλειες για πολλές εταιρείες. Προσπαθούμε να αποτρέψουμε μια πιο σοβαρή ζημιά με τη βοήθεια δανείων, ασφαλίστρων και στοχευμένων πακέτων βοήθειας». Ωστόσο πρόσθεσε ότι «παρ’ όλα αυτά, οι απώλειες εξακολουθούν να είναι πραγματικότητα. Αλλά θα πω ότι αυτές οι απώλειες είναι πολύ μικρότερες από το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσουμε εάν ο Πούτιν τα καταφέρει».

Σύμφωνα με τα λόγια του, στόχος της Γερμανίας ήταν να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό. 

Πηγή: TASS

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...