Σωματεία και φορείς στο πλάι των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο συλλαλητήριο στην Αθήνα

ΛΑΡΚΟ ΠΑΜΕ πανό απεργία
Από την απεργιακή συγκέντρωση στη ΛΑΡΚΟ 17/10/2020

Τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στηρίζουν Σωματεία και φορείς.

Εργαζόμενοι και σωματεία από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας θα βρεθούν το Σάββατο στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 11 π.μ. μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Ήδη τα Εργατικά Κέντρα ΛαμίαςΘήβαςΛιβαδειάς και Φωκίδας εκφράζουν τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και κάνουν γνωστό ότι δρομολογούνται λεωφορεία για το συλλαλητήριο της Αθήνας, ενώ κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο απευθύνει και η Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ. 

Σε μαζική συμμετοχή καλεί και το παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

Συγκεκριμένα, από τη Λαμία θα αναχωρήσουν λεωφορεία: Στις 7 π.μ., από το δημοτικό πάρκινγκ στην οδό Στουρνάρα (Τσαλτάκη). Από τη Λιβαδειά, στις 7 π.μ., από το Ζάππειο. Από την Άμφισσα, στις 7 π.μ., από την Τράπεζα Πειραιώς. Από τη Θήβα, στις 8.15 π.μ. από το ΚΤΕΛ, με ενδιάμεσες στάσεις στις 8.45 π.μ. στο Σχηματάρι και στις 9 π.μ. στα Οινόφυτα.

Στο πλευρό τους Συνδικάτα της Αττικής

Για την κινητοποίηση έχουν οριστεί στις 10.30 π.μ. προσυγκεντρώσεις υποδοχής, τόσο στην Ομόνοια, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία των εργαζομένων, όσο και σε όλη τη διαδρομή μέχρι το Σύνταγμα, από όπου θα περάσει η πορεία.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα, απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, με αγωνιστική υποδοχή τους στην Ομόνοια.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν ακόμα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας, το Συνδικάτο Καθαριστριών – Καθαριστών Αττικής και Περιχώρων, το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Σχολείων Δημόσιας – Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ανεξαρτήτου Αντικειμένου Ν. Πειραιά και Νήσων, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, η εργοστασιακή επιτροπή της ΜΙΝΕΡΒΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, ο Σύλλογος Προσωπικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ.

Σε συμμετοχή καλούν και οι αυτοαπασχολούμενοι από το χώρο του Μετάλλου (Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής) αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια νομών Πελοποννήσου.

Τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ εκφράζουν επίσης το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

  • Από την Ελευσίνα, δρομολογείται λεωφορείο στις 9.30 π.μ. από το δημοτικό πάρκινγκ της πόλης.
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...