Σοβαρά ζητήματα αναδείχθηκαν στην περιοδεία του Ν. Παπαναστάση στη Ναύπακτο

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Παπαναστάση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου
Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Παπαναστάση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου

Σειρά επαφών σε χώρους δουλειάς, υπηρεσίες και εκπροσώπους φορέων, στη Ναύπακτο και σε γύρω από την πόλη περιοχές, πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ του κόμματος

Την Παρασκευή, επισκέφθηκε τις ιχθυοκαλλιέργειες του «ΝΗΡΕΑ», όπου συνομίλησε με εργαζόμενους της επιχείρησης. Αναδείχθηκαν προβλήματα που επικρατούν στο χώρο, όπως τα ζητήματα με την υπογραφή των νέων, ατομικών συμβάσεων εργασίας. Όπως τονίστηκε, λόγω εξαγοράς της εξαγοράς της εταιρείας από τη ΣΕΛΟΝΤΑ και σύμφωνα και με το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη, όποιος δεν υπογράψει δεν προσλαμβάνεται στη νέα εταιρεία, απειλούμενος ουσιαστικά με απόλυση.

Τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά το Πυροσβεστικό Σώμα, αναδείχθηκαν και στην Υπηρεσία στη Ναύπακτο. Όπως σημειώθηκε η Υπηρεσία της Ναύπακτου, έχει χώρο ευθύνης ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες στρέμματα από φωτιά, πλημμύρες κλπ συν τη Γέφυρα και την Ιόνια Οδό, όπου μόνιμα σταθμεύει όχημά της εκεί. Αυτά, την ίδια ώρα που αντιμετωπίζει ελλείψεις προσωπικού, ζητήματα εξοπλισμού και άλλα προβλήματα.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπακτίας – Δωρίδας. Στην αναφορά τους, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών στάθηκαν στην αναδουλειά που τους «τσακίζει», τα χρέη που δεν μειώθηκαν στην περίοδο της πανδημίας, στις αυξήσεις στο ρεύμα, τα προβλήματα απ’ το παρεμπόριο, εκτιμώντας ότι συνολικά δύσκολα μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη.

Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Σωματείο Μουσικών «Ορφέας», που από τους εκπροσώπους της Διοίκησής τους τονίστηκε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων τους παραμένει ουσιαστικά δύο χρόνια χωρίς δουλειά λόγω των μέτρων για την πανδημία. Επισημάνθηκε ότι για όλο αυτό το διάστημα έλαβαν επίδομα μόνο για τέσσερις μήνες και αυτό, με μεγάλη καθυστέρηση.

Από το σύνολο των επαφών που πραγματοποιήθηκαν, αναδείχθηκε ο προβληματισμός γύρω από τα συνολικά προβλήματα αλλά και τη συμμετοχή όλων στα σωματεία, τους συλλόγους τους, την πορεία, δράση και προσανατολισμό, που αυτά πρέπει να έχουν. Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαναστάσης, στις παρεμβάσεις του παρότρυνε σε συσπείρωση με το ΚΚΕ, οργάνωση στα συνδικάτα και τους συλλογικούς φορείς τους και πάλη, με βάση τα σύγχρονα αιτήματα και ανάγκες των εργαζομένων, του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων. Στάθηκε ταυτόχρονα στα παραδείγματα του αγώνα κλάδων εργαζομένων, όπως στην e-food και την cosco, σημειώνοντας και την ανάγκη συνέχισης της πάλης σε αντίστοιχη κατεύθυνση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...