Σούδα: Νέα συνεκπαίδευση για τις ΕΔ με τις ΗΠΑ

Συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις ΗΠΑ στη Σούδα

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι συνεκπαιδεύσεις και ασκήσεις νατοϊκής κοπής στις οποίες συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Από το Σάββατο 09 έως την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση σε αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Σούδας.

Στην συνεκπαίδευση συμμετείχαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών (1ης ΜΑΛ) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, ενώ από πλευράς ΗΠΑ συμμετείχαν Ομάδες Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών και 1 Ελικόπτερο (Ε/Π) MH-60S.

Κατά την διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν αντικείμενα έρευνας και διάσωσης μάχης (Combat Search and Rescue – CSAR) και εξουδετέρωσης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (Counter Improvised Explosive Devices – C-IED), τα οποία συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας κατά την σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, αναδεικνύοντας την διαχρονική συνεργασία των δύο Χωρών στον τομέα του Ειδικού Πολέμου, σύνφωμα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Δείτε ακόμα...