Σουδάν: Αλλαγές στην κυβέρνηση και αποπομπές στρατηγών ενώ οι μάχες συνεχίζονται

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής κυβέρνησης στο Σουδάν, στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ Μπουρχάν

Στην αποπομπή τεσσάρων στρατηγών του σουδανικού στρατού προχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της στρατιωτικής κυβέρνησης στο Σουδάν, στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ Μπουρχάν, που αποσπάστηκαν παίρνοντας το μέρος των αντιτιθέμεων παραστρατιωτικών «Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης» του αντιπάλου του, Μοχάμεντ Χαμντάν αλ Ντάγκαλο.

Το διάταγμα που υπέγραψε ο Μπουρχάν αφορά τους στρατηγούς Οσμάν Μοχάμεντ Χαμίντ Μοχάμεντ, Χασάν Μαχτζούμπ αλ Φαντίλ Αμπντέλ Χάμιντ και τους ταξίαρχους, Αμπσίρ Τζιμπρίλ Μπαλαγίλ και Ομέρ Χαμντάν Αχμεντ Χάμαντ.

Παράλληλα ο Μπουρχάν απέπεμψε τον υπουργό Εσωτερικών Ανάν Χάμιντ Μοχάμεντ Ομάρ που ήταν και γενικός διευθυντής της αστυνομίας αντικαθιστώντας τον με τον Χάλιντ Χασάν Μουχαϊντίν.

Έπαυσε επίσης από το αξίωμά του και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Σουδάν, Χουσεΐν Γιαχία Τζανγκούλ διορίζοντας στη θέση αυτή τον έως πρότινος υποδιοικητή, Μπουράι αλ Σιντίκ Αχμεντ, επιβάλλοντας παράλληλα πάγωμα των λογαριασμών των «Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης» και των τεσσάρων στρατηγών που απέπεμψε από τον στρατό.

Σφοδρές μάχες καταγράφηκαν και σήμερα σε προάστια του Χαρτούμ, στις πόλεις Μπάχρι, Ομντουρμάν, Σαρκ αλ Νιλ και σε περιοχές της δυτικής επαρχίας Νταρφούρ.

Επίσης, ο αρχηγός των παραστρατιωτικών, Μ.Χ. Ντάγκαλο με ηχητικό του μήνυμα διέψευσε χτες ότι σκοτώθηκε σε μάχες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...