Σουδάν: Νέα συμφωνία για εκεχειρία, συνεχίζονται οι συγκρούσεις

Μία νέα 7ήμερη εκεχειρία, που θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα το βράδυ, συμφώνησαν ο σουδανικός στρατός και οι παραστρατιωτικές «Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης» (RSF), ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται, παρ’ όλες τις προηγούμενες συμφωνίες κατάπαυσης πυρός.

Τα υπουργεία Εξωτερικών ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας – που έπαιξαν ρόλο μεσολαβητή – σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η εκεχειρία θα διευκολύνει την αποστολή και διανομή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας και αποκατάστασης βασικών υπηρεσιών.

Στο μεταξύ, ένοπλοι λεηλάτησαν την πρεσβεία του Κατάρ στο Χαρτούμ. Ο Σουδανός στρατηγός Α. Φ. Μπουρχάν κατηγόρησε ως υπεύθυνη την παραστρατιωτική οργάνωση RSF του στρατηγού Ντάγκαλο. Η επίθεση στην καταριανή πρεσβεία, που είχε εκκενωθεί εδώ και βδομάδες, έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες επιθέσεις εναντίον κτιρίων άλλων διπλωματικών αποστολών, όπως οι πρεσβείες της Ινδίας, της Νότιας Κορέας, οι κατοικίες των πρέσβεων της ΕΕ και της Ελβετίας, τμήμα του τουρκικού προξενείου και το Γραφείο Πολιτιστικών Υποθέσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...